Syv løp - syv favoritter

Skrevet av Birger Christensen,  02.05.2018
Artikkelbilde
Reckless ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Det heter seg at det pleier å være vanskelig å være spiller på Øvrevoll. Ofte oppleves det slik, men torsdagens stevne ble helt klart et unntak. Reckless vant som favoritt i starten, deretter gikk det inn seks rake førstevalg i V5/V4.

Når det skjedde sist, har vi dessverre ikke noe klart svart på. Men vi har et morsomt eksempel for 25 år siden. Den flotte hopps Simmering i Wido Neuroths trening vant i 1993 både 1000 og 2000 Guineas, noe bare stallvenninnen Kill the Crab har klart siden (1995). Simmering vant V5-finalen begge gangene. Først var det så lett at det ble fem førstevalg, og V5 ga 167 kroner. Drøyt tre uker senere ble det seier i 2000 Giuneas, og da var det så vrient at ingen klarte fem rette. Det er stor spennvidde i spillet på Øvrevoll.

 Hadde det imidlertid vært spill på "tre på topp" blant jockeyene i år, ville oddsen nok ha vært rimelig god. Alan Wallace foran Anna Pilroth og Sandro de Paiva, det ville vært en trippel som hadde sendt sjokkbølger gjennom totoen. Kanskje også at kvinnelige trenere har vunnet 10 av de første 15 løpene på banen. Tre seire på Tina Smith og Cathrine Erichsen, to på Gina Mathisen og Wera Torgersen, det er flotte tall.

 Og hvis noen ute i verden kan gi et svar på når en hel løpsdag sist inneholdt kun favoritter, er vi takknemlige for svar.