Ventetiden er over

Skrevet av Birger Christensen,  16.04.2018
Artikkelbilde

Det er gått 21 uker siden Al Buraq vant det siste galoppløpet på Øvrevoll i 2017. Nå skriver vi 2018, og en ny sesong med sitrende forventninger ligger foran oss. En tøff vinter må etter hvert slippe taket, og nå bare gleder vi oss.

Vi synes det er blitt et bra program til åpningsdagen. I 2015 og 2016 ble henholdsvis 47 og 46 hester starterklært, mens det var litt bedre i fjor. I år er det ytterligere fremgang med 64 hester klare for årets åpning.

 

En vinner på åpningsdagen?

Are Hyldmo har i mange år vært et godt holdepunkt for spillerne første løpsdag. Siden 2011 er det kun i 2014 han endte opp uten seier, og flere ganger har han bokført mer enn en gevinst. Tenango vant både i 2015 og 2016, mens han ble nummer tre i fjor.

Men det løpet vant en annen Hyldmo-hest, Fil Rouge. Men Are er ikke helt sikker på om det skal bli gevinst i år.

- Føler at hestene ikke er like godt forberedt som vanlig. Februar og mars bød på problemer med veldig kalde netter. Det gjelder selvsagt også andre trenere, men synes det er vrient å vite hvor langt hestene er fremme i form. Skal jeg trekke frem noen, er det kanskje Queen’s Delight og Tenango med best sjanse. Kanskje også Jurga kan ha en mulighet, undrer Are. Det er flere spørsmålstegn enn utropstegn før sesongstart, men en vinner på seks forsøk er fullt mulig.

Åtte til start

Treneren med flest startende, er Hallvard Soma. Hele åtte starter har han, som betyr at hvert åttende start kommer fra Soma-stallen.

- Har en trio jeg tror litt mer på enn de andre. Det er Rock Dancer, Phoenix Dancer og Ciccarelli, som alle kan vinne på en god dag. Er også spent på Callaway of Course, som har vist fin fremgang i vinter, mener Hallvard, som har bidratt til de fine feltene vi får torsdag.

For ti år siden ble Anna Pilroth  amatørchampion på Øvrevoll, noe hun gjentok året etter. Nå er hun en meget anvendelig jockey, som heller ikke er redd for å sette seg opp på hester i hinderløp. Etter sesongen i fjor stoppet hun på 99 Øvrevoll-seire. Ved neste tur til vinnerpaddocken blir Anna den tiende kvinnen med 100 seire på Øvrevoll. Kvartetten som kan sørge for jubileum torsdag, er Lady on Ice, Rock the Boat, Free Fallin og Cool Kid.

Da ønsker vi vel møtt og håper at mange finner veien til den første av mange fine dager på Norges eneste galoppbane.