Appelina igjen i Lanwades Stud Stakes (L)

Skrevet av Birger Christensen,  02.08.2018
Artikkelbilde
Appelina. ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Lanwades Stud Stakes ble, til tross for at feltet var lite, et meget severdig løp. Aife og High as a Kite fikk en solid ledelse, men Appelina kom fort bakfra. Appelina og High as a Kite gjorde opp, og førstnevnte forsvarte fjorårsseieren. Men fjorårets Derbyvinner High as a Kite slo Icecapada klart etter en imponerende prestasjon.

- Hun går alltid bra og har et hjerte av gull, sa en fornøyd jockey Jan-Erik Neuroth.

- Var glad for at Aife lagde litt tempo, da ble det et mer fair løp. Appelina har vært kjempegod i hele år, nå var det deilig med en seier, konstaterte Wido.

Sir Zelmer ©hesteguiden.com

Sir Zelmer i Derby Trial

De fire første løpene på Øvrevoll torsdag var også de fire mest interessante. Niels Petersen tok seg av Derby Trial og Eckbo Legats Vandrepremie. Wido Neuroth kontret med Lanwades Stud Stakes og en flott seier med Buddy Bob. Sir Zelmer vant Derby Trial og viste stor fremgang. Så spørs det hva det holder til på den siste søndagen i august

 

Derby Trial, 24 dager før Derby, endte i en duell mellom Sir Zelmer og Learn by Heart. Det var umulig å skille dem med det blotte øyet, men Sir Zelmer var først på fotoet. Carlos Lopez red et flott ritt på vinneren, som har forbedret seg mye de to siste startene. Så er spørsmålet hvor sterk denne generalprøven var. I and I ble tredje, men skuffet nok kretsen rundt.

- Sir Zelmer gikk bra på den svenske Derbydagen på en god tid, så jeg hadde litt håp. Han er i hvert fall i fin utvikling, så det blir spennende dager, mente trener Niels Petersen. Niels har også Nordic Defense og Square de Luynes på laget, så han er godt forspent.

 

Ramone ©hesteguiden.com

De toårige hoppene innledet den flotte kvelden. Eivind Eckbo Legats Vandrepokal er de yngste firbentes første storløp. I årets aller første toårsløp vant Beau Nuage foran Ramone, Nå ble rollene byttet om. Candyflower til spurtet strålende til tredje i debuten.

- De to beste i dette løpet har nok bra klasse. Ramone slappet mer av underveis nå og viste en fin speed. Nå er neste oppgave Skandinavisk Mesterskap på Derbydagen, konstaterte Niels Petersen. Per-Anders Gråberg satt på vinneren, og Petersen/Gråberg tok også en fin seier med Somerville. Gråberg har vunnet en haug med seire i Sverige i år, mens det har gått tyngre på Øvrevoll. Dette var seier nummer to og tre for året i Norge.

Somerville ©hesteguiden.com

Buddy Bob ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Buddy Bob var feltets eneste treåring mot garvede eldre konkurrenter. Nora Hagelund Holm ga Buddy Bob et flott løp, og hun mistet ikke fatningen da det ble trangt tidlig på oppløpet. Ruler of Course ble hentet igjen i god tid før mål.

- Buddy Bob ble grovt sjenert, men jeg gir honnør både til hest og jockey. Han er ikke meldt i Derby, men Buddy Bob har mange fine oppgaver på kortere løp, mente Wido.

Girlforce One ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Amatørløpet endte i en sikker seier for Girlforce One. Hoppa vant på 900 meter gress i fjor, og nå viste hun fart nok i massevis. Susanne Lyseng tok sin andre seier for året etter at hun vant med Aife tidligere i år. Yvonne Durant trener vinneren.

Loire ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Are Hyldmo var positiv til Loires sjanser i finaleløpet. Det stemte da også godt. Shane Karlsson red et meget velberegnet ritt på vinneren.

- Han var nå nede på et formtall som jeg mente han burde kunne forsvare. Det gikk som jeg hadde håpet, sa en fornøyd trener.