Fartsfylt vorspiel

Skrevet av Birger Christensen,  17.08.2018
Artikkelbilde
Dickie Dickens ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

For første gang blir det avholdt løpsdag dagen før Derbydagen på Øvrevoll. Første løp går allerede kl 12.20, og V5-spiller starter allerede i første løp. Det er både V5-, V4- og DD-spill, og det er ikke så enkelt å finne de åpenbare holdepunktene. Selv om ikke alle feltene er så store, er det blitt en fin runde for spillerne.

Selvsagt går samtlige løp lørdag på sandbanen. Søndagens Derbydag inneholder ti løp på gresset, og belastningen på det grønne underlaget ville ha blitt for stort.

Sportslig er det ikke overraskende at lørdagen holder et sportslig sett nokså beskjedent nivå. Men vi finner flere formhester i feltene. Black Million og Otama Obama vant begge på Øvrevoll torsdag, mens Asaks Ambition, Nordlys og Augustinian endte på annen. I tillegg gikk Miltonia til topps på Jägersro dagen før, og det kan nok være lurt å ha et øye til formhestene.

 

Det sportslig sett mest interessante løpet, er finaleløpet i V4. De beste hestene har formtall godt over 80. Åtteårige Dickie Dickens elsker å gå i tet på sandbanen, og Elione Chaves er flink til å holde et passende tempo. For en drøy måned siden holdt han unna for Kildare: Da skilte det to kilo, nå er det fire kilo mellom dem. Det kan bety revansj for Kildare, men det er også andre som står klare til å blande seg inn.

 

Rett i etterkant av løpene blir det avholdt en åringsauksjon. 14 norskoppdrettede åringer skal under hammeren, og det er fullt mulig å gjøre et godt kjøp. Norske galoppører har flotte og pengestinne oppgaver foran seg, og dagen etter har tre norskoppdrettede treåringer kvalifisert seg til Derby. Der vanker det en flott bonus til alle tre.