Angel Love slo favorittene

Skrevet av Birger Christensen,  26.08.2018
Artikkelbilde
Angel Love ©hesteguiden.com

Erik O Steens Minneløp var ventet å bli et oppgjør mellom Icecapada og High as a Kite. Men vi fikk i stedet et av flere bevis for at hestene til Wido Neuroth har funnet formen. Angel Love kom frem til tet tidlig i oppløpet, og etter et sterkt ritt av Jan-Erik Neuroth, holdt han sikkert unna for Icecapada.

- Hun galopperer litt høyt, men har en fantastisk vilje. Det har gått veldig bra med Appelina for Stall Perlen, nå var det gøy å få det til med Angel Love for de samme eierne.

- Et flott løp av både hest og rytter. Ekstra moro å vinne Erik O Steens Memorial, Stall EOS har vært kunde i 46 år hos meg. Det blir trolig noen hoppeløp på Jägersro utover høsten. Angel Love trives bra også der, konkluderte en fornøyd Wido Neuroth.

 Miss Riverdance @hesteguiden.com

Subaru Derby Mile ble et rivende oppgjør mellom Miss Riverdance og Ginseng. Elione Chaves og Carlos Lopez hadde en herlig strid om seieren, mens favoritten ikke fant seg til rette på gresset. Miss Riverdance hadde nesa først, og Bent Olsen sikret en litt overraskende.

- Dette var en hyggelig overraskelse, og samtidig var det fint vorspiel foran Derby, sa Bent, som allerde hadde begynt på hovedløpet.

Ramone ©hesteguiden.com 

En av de mest imponerende vinnerne på Derbydagen var toårige Ramone. Hun forsvant fra feltet til en overlegen seier. Det var gode konkurrenter i mot, så dette var sterke saker. Shenanigans sørget for dobbeltseier til Niels Petersen.

- Er blitt veldig profesjonell på ekstremt kort tid. Hun slapper fint av under løpet, og speeden er enorm. En kjempefin toåring, sa seiersjockey Per-Anders Gråberg.

- Ramone er på jobb når hun skjønner at det er løp, og hun tar sakene veldig enkelt. Hun er svenskfødt, så det blir nok noen turer over grensen, sa Niels Petersen.

My Cup Of Tea ©hesteguiden.com 

 

De kvinnelige amatørrytterne fikk som vanlig æren av å åpne ballet på Derbydagen. I fjor vant Willa Synøve M Schou på Love to Love og fikk et flott armbåndsur. Nå hadde Willa flyttet over på My Cup of Tea, og dermed var det klart for en klokke. Bourbon Bay dro unna i tet og ga vinneren fin kamp. Dermed ble det en dobbel til Henrik Engblom, mens fjorårsvinner Love to Love ble treer.

- Utrolig gøy å få ri en så fin hest. Det er alltid litt ekstra stas å vinne på Derbydagen, og veldig gøy med en så fin premie. Nå kan jeg ikke annet enn å smile bredt, sa Willa etter årets fjerde seier på Øvrevoll.

My Cup of Tea var ikke på trippelen på 12 starter i fjor. På gress har hun i år vært helt i toppen hver gang.

 

 

Baltic Eagle ©hesteguiden.com

Favoritten i den første V5-avdelingen var Baltic Eagle. Fil Rouge tok som ventet teten, men Baltic Eagle var aldri langt unna. Jan-Erik Neuroth overtok teten i siste sving, og han holdt greit unna. Miss Chocolate og Dapple endte nærmest vinneren.

- Baltic Eagle har utviklet seg flott i år, særlig i den senere tiden. Han skal ha bløt bane, og ut fra det, leverte han meget bra i dag, sa en fornøyd Wido Neuroth.

Kingsland var sponsor for løpet, og Morten Aasen ønsket alle velkommen til Oslo Horse Show på Telenor Arena i oktober.

Sarookh ©hesteguiden.com

V5-finalen het Giant Sandman løp, en av de beste sprinterne vi har sett i Skandinavia. Sarookh ledet, men bakfra kom Majestic Max med sin patenterte spurt. Sarookh holdt dog unna, med Elione Chaves som makker.

- Det var deilig å få en seier for en litt formløs stall, konstaterte trener Jessica Long.

- Hadde litt tro på ham i dag, for siste løp på Jägersro var bra. Han reiste bedre nå enn til Bro for et par måneder siden, og det var gledelig. Apropos Giant Sandman har vi en hoppe på stallen som er bedekt med ham, kunne trener Jessica Long fortelle. Det var første gang hun var til stede på Øvrevoll ved en seier til stallen. Da Berling vant Marit Sveaas Minneløp i 2013, var hun hjemme med fødselspermisjon.

Cabanac ©hesteguiden.com

Bent Olsen og Elione Chaves avsluttet løpsdagen fint. To løp etter seieren i Derby Mile ble den flotte løpsdagen avsluttet med seier til Cabanac. Bent og Lone Kaj-Nielsen fikk også tredjehesten Learn By Heart i Derby, så da ble fasiten på løpsdagen riktig bra.