Giant Sandman i fokus på Derbydagen

Skrevet av Thomas Gjelsås,  23.08.2018
Artikkelbilde
Giant Sandman var en fantastisk galopphest som vant mange store løp, og han var et lekkert syn i løpsbanen.

Svært mange som går på galoppbanen husker sprinteren Giant Sandman som var en strålende topphest i Skandinavia. Den vakre hingsten ga eier Kolbjørn Selmer mange store opplevelser. Nå lever han et godt liv som avlshingst i Danmark. Selmer er gjennon sine selskaper, Holmetjern Invest og Selmer Holding,laugpartner på Øvrevoll og har satt opp et eget løp for å hedre sin gamle stjerne. Det er vi meget takknemlige for.

Giant Sandman vant en rekke store løp og turnerte rundt i verden. Hingsten startet både i Norge, Sverige, Tyskland, Frankrike, England og Dubai. I 2011 vant han Polar Cup (Gr3) og han vant de to største sprintløpene i Sverige, Täby Open Sprint Championship (L) og Täby Vårsprint (L).

Giant Sandman tok hele 12 seire og løp inn i underkant av 2,3 millioner kroner. Den aller største triumfen kom i Tyskland da han vant Gr2-løpet Goldene Peitsche i 2013. Dette skjedde samme dag som vi arrangerte Norsk Derby på Øvrevoll og det er det høyest doterte løpet en norskeid hest har vunnet noengang.

Se løpet her:

https://youtu.be/oj5-2nGBF5s

Løp 6 i dagens program bærer Giant Sandmans navn. Det løpes over distansen 1370 meter, en distanse han selv løp til seier i sin karriere.

Giant Sandman står i dag i avlstjeneste hos Stutteri Hjortebo i Danmark:

http://hjortebo.dk/avlshingste/