I full galopp mot Norsk Derby

Skrevet av Thomas Gjelsås,  07.08.2018
Artikkelbilde
Vanessa Ryall ble historisk da hun som første kvinnelige jockey vant Norsk Derby med hoppen High as a Kite. Et magisk øyeblikk på Øvrevoll.

Årets høydepunkt nærmer seg med stormskritt. Lørdag 25. og søndag 26. august arrangerer vi tidenes første Derbyweekend. Vi gleder oss stort og alle på banen gjør nå alt de kan for å skape den festen folket går og venter på. Det merkes godt at spenningen stiger hos de aktive og det er litt ekstra nerve når man går inn i august måned.

Søndagen er fortsatt den STORE dagen. I tillegg til Norsk Derby har vi en rekke storløp, inkludert de to Gruppe 3-løpene Marit Sveaas Minneløp og Polar Cup. Anmeldelsene er både fyldige og knallsterke, og vi håper på deltakelse fra hester også utenfor Skandinavia.

Og hvem vinner Norsk Derby? Nordic Defense sikret norsk seier i Svensk Derby, men kommer ikke til dekket bord. Han møter en gjeng med tøffe utfordrere til kamp om penger, heder og ære i årets viktigste løp for treåringene. Årets Derbyfelt kommer definitivt til å inneholde flere spennende seierskandidater.

Derbydagen byr på gleder og opplevelser for hele familien. Det blir tivoli, ponniridning og mange serveringssteder for enhver smak. Nytt av året er blant annet et familietilbud i tribunen med pizzabuffe til meget hyggelig pris, vi har et eget telt med kun flytende forfriskninger og god stemning for de voksne, og det blir flere fooodtrucks enn noen gang. Gå inn på vår Facebook-side, eller ovrevollgalopp.no for mer informasjon om alle serveringstilbud.

Lørdag har vi løp fra kl 12. Dette blir en glimrende anledning til å mingle litt og varme opp til søndagens virkelige Derbyfest. Vi har selvsagt et tilbud for hele familien og tivoliet vil være åpent også lørdag. Rett i etterkant av løpene arrangeres det åringsauksjon. Her har du sjansen til å kjøpe deg en fremtidig stjerne.

Vi håper folket setter pris på at vi nå lager en fest som strekker seg over to dager. The Paddock på Sherryhaugen vil ha åpent etter løpene lørdag, og søndag kveld spiller livebandet crew and the captains table opp til fest.

Nå er det i underkant av tre uker igjen til Norsk Derby. Hvem husker ikke det magiske øyeblikket da Vanessa Ryall som tidenes første kvinnelige jockey vant i fjor med hoppa High as a Kite? Nå er tiden kommet igjen. Vi sees til Derbyweekend 25. og 26. august!