Nå kommer treåringene

Skrevet av Birger Christensen,  06.08.2018
Artikkelbilde
Trouble Of Course ©hesteguiden.com

Etter løpene sist torsdag er halve sesongen 2018 unnagjort. Om snaut tre uker er det klart for Derbydagen, men før den tid skal vi gjennom to torsdager med galopp på Øvrevoll. Da begynner gjerne treåringene å hevde seg i kampen mot eldre hester.

Sist torsdag var Buddy Bob eneste treåring i kampen mot eldre hester. I V65-3 møter Simmy's Copshop og Caesara konkurrenter med mer rutine og erfaring. Men treåringene har ofte trengt litt tid til å herde seg. Det er ikke slik at en lovende ungdom ikke kan vinne tidlig i sesongen, men alle tall viser at de gjør det bedre i konkurransen når det går mot høst. Vi er veldig spente på den nevnte duoen. Motstanden er tøff, men i våre øyne er både Simmy's Copshop og Caesara best på sprint. To spennende starter på torsdag.

V65 innleder med to eliteløp. Milerne kommer først, løpet er tynt da flere av våre gode milere var på Bro Park søndag. Bokan og Trouble of Course var gode på sitt beste i fjor. Førstnevnte var blant annet toer i Stockholm Cup og også sterk toer bak Hurricane Red på Jägersro. Nå er det en årsdebut vi er spente på. Trouble of Course vant Marit Sveaas' Minneløp for et år siden, men det har siden vært en del skjær i sjøen. Vi håper på friske og formsterke topphester, slik at storløpene blir velfylte og morsomme.

Det er for tidlig å begynne å snakke for mye om de forskjellige championatene. Carlos Lopez og Niels Petersen leder, og det er ingen høyoddsere. Blant amatørene er det Willa Synøve Schou og Annette Stjernstrand som fører an. Det er lenge igjen til å endre på stillingene, men at noen skal ta igjen sistnevnte, er det lite som tyder på.