Master Bloom vant Dansk Derby

Skrevet av Frode Gjesdal,  12.08.2018
Artikkelbilde
Master Bloom og Carlos Lopez vant søndag Dansk Derby. Dette bildet er fra seiersløpet under den svenske Derbydagen. Foto Burt Seeger

Master Bloom forårsaket et kvarters forsinkelse da han mistet en sko før start. Da løpet gikk satte Cathrine Erichsen-hesten hjemmefavoritten King David til veggs. Dermed kunne Cathrine slippe jubelen løs etter en kjempetriumf i Danmark.

Per Anders Gråberg satte opp et voldsomt tempo med Garcon, men da det lange oppløpet kom til syne var det slutt på kreftene. King David så ut som en vinner, men midt i banen var han sjanseløs på Master Bloom om avsluttet strålende for Carlos Lopez.

- Jeg er veldig glad for å få sjansen på en så god hest. Det var hans første start på banen, og han taklet det veldig bra, sa Carlos Lopez. 

- Han taklet det slik vi håpet. Jeg fikk ganske høy puls da jeg hørte at han hadde mistet en sko, men han taklet det fint. Vi elser å komme til København og den herlige atmosfæren, sa Cathrine Erichsen. 

Master Bloom kom fra seier i svensk Derby Consolation. Master Bloom er ikke meldt til norsk Derby. 

Lopez vant også svensk Derby og uttalte på seremoniplass at han håpet Nordic Defense kunne fullbyrde en trippel. Skal han klare det må han beseire Erichsens ubeseirede Duca Di Como.