Our Last Summer tok Sveaas

Skrevet av Birger Christensen,  26.08.2018
Artikkelbilde
Our Last Summer ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Marit Sveaas Minneløp ble et fantastisk flott løp, kanskje det flotteste løpet i Skandinavia i år. Coprah tok teten og holdt seg fremme lenge. Our Last Summer overtok før overgangen, men engelske Big Country galopperte lett like bak. Lenger bakfra kom også Fearless Hunter, og det var han som utfordret Our Last Summer. Det ble tett, men Our Last Summer holdt unna. Honnør også til Fearless Hunter. En skjør hest, som alltid presenterer seg på beste vis. Big Country var bra som tredje, men vi venter fortsatt på en engelsk seier i løpet tross godt over 20 forsøk.

- Han er utrolig. Denne hesten gir meg alt. Noen hester er veldig spesielle, og dette er definitivt en av dem. Man må jobbe med ham, ikke mot ham. Skal innrømme at det har gått med noen timer, men det er verdt bryet når sånt skjer, sa en svært fornøyd Rafael Schistl. Å vinne Oslo Cup og Marit Sveaas Minneløp samme år, er få forunt. Appel au Maitre og Valley Chapel har klart det. Bank of Burden har vunnet begge løpene, men ikke samme år. Ingen dårlig trio å bli sammenliknet med.

- Dette er en stor opplevelse. Har aldri vunnet Sveaas før, så det var sterkt. Jeg ser Rafaels kjærlighet til Our Last Summer, og det er flott å se, sa deleier Wibecke Nagell-Erichsen.

- Denne hesten har gitt meg mye problemer, men når det lykkes slik, blir man litt rørt. Vil passe på å takke Willa Synøve M Schou ,som også har gjort mye for vinneren, oppsummerte Niels Petersen.

Bak topptrioen gjorde Coprah et flott løp til fjerde. Han har fått premie i dette storløpet mange ganger, og tiåringen har virkelig kommet tilbake for fullt.