Privilegiado tok Heatherwold

Skrevet av Birger Christensen,  16.08.2018
Artikkelbilde
Privilegiado ©hesteguiden.com

Den siste løpsdagen før Derby-helgen ga oss et par riktig fine toårsløp. The Heatherwold Cup gikk til debutanten Privilegiado, og Izakaya sørget for dobbeltseier til Niels Petersen. Aller første løp gikk til Lille My fra Annike Bye Hansens stall.

Det har vært små felter i de største toårsløpene flere ganger de siste årene. De seks hestene i Heatherwold er gode, men vi skulle gjerne sett større felt. Debutantene Privilegiado og Izakaya viste i hvert fall at forventningene ble innfridd. Forbedret var også Deadline Day som tredje.

- Hadde god tro på mine to. De har vist fine ting i trening, og det ser lyst ut. Planen for begge er å gå det norske kriteriet og Vinterfavoriternas Pris på Bro Park, berettet Niels Petersen. Begge løftene eies av trioen Gill, Selmer og Nagell-Erichsen, og de kan trolig se høsten lyst i møte.

Lille My ©hesteguiden.com

En halv time tidligere hadde Lille My vunnet en kjapp sprint over 900 meter. Hoppa, som trenes av Annike Bye Hansen, viste fin fart allerede i debuten. Nå var hun best i en fin finish mot Kikki Dee. Carlos Lopez gikk til topps i begge toårsløpene, og han viste at formen fra den danske Derbyhelgen holder i seg.

Point Boy ©hesteguiden.com

Point Boy gikk til topps i V65-1. Et artig løp å se på, hvor fem hester var involvert i striden om trippelplassene. Men Point Boy gikk helt til mål denne gang, og da kom den første seieren. Elione Chaves gjorde en god jobb på vinneren.

- Håpet at han skulle reagere positivt på fleksible blinkers, og det så bra ut, sa Cathrine Erichsen, som søndag vant Dansk Derby for tredje gang.

Anachronist ©hesteguiden.com

Isidro Vergara advarte mot Anachronist i V65-2.

- Tror i hvert fall at det blir en trippelplass, mente han på forhånd. Durant-duoen Girlforce One og Story Minister styrte det hele til 100 meter gjensto, men da kom Silja Støren farende. Silja red et velberegnet ritt til årets andre seier for Anachronist.

Black Million ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Favorittene sviktet litt i amatørløpet. Dermed ble det en duell mellom ringrevene Black Million og Asaks Ambition, som har kjempet mot hverandre mange ganger. Salen til Asaks Ambition skled, noe som trolig kostet den ærlige hesten seieren.

Seiersrytter Linda M A Dahl var nok vinnerpaddockens gladeste torsdag. -Jeg red mitt første løp i 1999, og den eneste seieren til nå kom med Bel Canto for nesten 16 år siden. Var lenge borte fra miljøet, men Gina (Mathisen) sørget for at jeg kom med igjen. Har ridd mer i år enn på mang år, så dette var veldig moro, sa Linda.

Jennyoje ©hesteguiden.com

V65-4 ga en fin dobbeltseier til Hallvard Soma. Jennyoje og Nordlys var klart best, og Ulrika Holmquist fikk gleden av å slå Carlos Lopez i en fin finish.

- To strake på Jennyoje er gledelig. Hun står distanse, og da er det naturlig å tenke Norsk Oaks. Om hun er god nok, vet jeg ikke, men vi skal prøve, sa Hallvard.

Seraphine ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

I DD-1 ble vi imponert over Seraphine og Nora Hagelund Holm. Wido Neuroth var inne på at ytre sving og langt oppløp ikke var noen fordel. Men Nora leverte et smart ritt ved å avansere på innersiden mot siste sving. Snart var hun i front, og forspranget holdt hun helt til mål.

 

Det siste løpet måtte flyttes til sand. Selvsagt riktig på grunn av sikkerheten, men kjedelig for spillerne med endrede betingelser. Nå ble det seier til Otama Obama, trent av Marie Lustig. På ryggen satt Carlos Lopez, som tok kveldens seier nummer tre.

 

Seks rette ga drøyt 100 000 i jackpot-omgangen. Og neste gang på Øvrevoll, da er det Derbyhelg.

Otama Obama ©hesteguiden.com