Spilletips søndag 26. august kl. 12.30

Skrevet av Birger Christensen,  20.08.2018
Square de Luynes. Foto Nils Rosenkjær

Velkommen til en flott løpsdag på Øvrevoll Galoppbane, søndag 26. august kl. 12.30, første løp kl. 13.00.

Her kan du laste ned programmet.

1. LØP - LONGINES LADIES CUP SPONSET AV URMAKER BJERKE - 1980 GRESS

Willa Synøve M Schou vant dette løpet på Derbydagen i fjor med Love To Love (som også starter i år). Nå sitter Willa på My Cup Of Tea, som gikk veldig godt i løpet som ble flyttet til sand. Er bedre på gress, og vi tror på seier. Oh My Rose er på gang, vant på Øvrevoll i fjor. Royal Starlight er også klart best på gress, har en lovende rytter på ryggen. Nevnte Love To Love kan kanskje gjenta fjorårsseieren.

Tips: 8 My Cup Of Tea - 9 Oh My Rose - 2 Love To Love  Outs: 3 Royal Starlight

2. LØP - V5-1 - KINGSLAND OSLO HORSE SHOW LØP - 2400 GRESS

Fil Rouge bærer 63 kilo, og kanskje er det litt langt. Men han har prestert flott i hele år, og vi vinnertipper. Baltic Eagle er med i tetbildet hver gang, og vi må ha med ham på kupongen. 50 kilo på Heavenly Spiced og Aconcagua lyder forlokkende, og Miss Chocolate var god sist hun gikk på gresset.

Tips: 4 Fil Rouge - 1 Baltic Eagle - 3 Aconcagua  Outs: 8 Heavenly Spiced

3. LØP - V5-2 - ERIK O STEENS MEMORIAL - 2400 GRESS

Icecapada og High as a Kite skal gi vekt til de øvrige hoppene, og det tror vi de klarer. Icecapada vant løpet i 2016 og 2017, mens High as a Kite vant et uforglemmelig Derby i fjor. Angel Love ble toer i fjor og klarer trolig en trippel. Speciale Di Giorno vant Oaks på Øvrevoll i fjor og er en liten luring.

Tips: 7 Icecapada - 3 High as a Kite - 2 Speciale Di Giorno  Ous: 6 Angel Love

4. LØP - V5-3 - EMIRATES SKANDINAVISK MESTERSKAP FOR 2-ÅRINGER - 1370 GRESS

Vi har allerede sett en rekke særdeles lovende toåringer i år, og det er gledelig at 14 hester stiller til start. Vi går for et litt overraskende vinnertips på Arigato. Skjønte ikke så mye i debuten før det gjensto 200 meter, men da gikk det unna. Det løpet vant Shenanigans, som avgjort må regnes. Ramone har innledet karrieren fint, og Candyflower debuterte lovende. Skulle gjerne hatt flere på tipslinjen, men det ble det ikke plass til.

Tips: 11 Arigato - 14 Shenanigans - 2 Candyflower  Outs: 7 Ramone

5. LØP - V5-4 - V64-1 - ALTIA POLAR CUP (GR 3) - 1370 GRESS

Vi vinnertipper Backcountry som går fantastiske løp hver gang. Er på samme vis som Vortex hester som nekter å gi seg før målstreken er passert. Seaside Song er klart på gang, en interessant outsider. Viscount Barfield kan muligens utvikle seg til å bli en topp sprinter, så langt har det manglet litt.

Tips: 9 Backcountry - 10 Vortex - 6 Viscount Barfield  Outs: 4 Seaside Song

6. LØP - V5-5 - V64-2 - GIANT SANDMAN LØP - 1370 GRESS

Et ekstremt åpent løp. Varlo gikk et flott løp i Gøteborg søndag. Er klart best på gress og blir vinnertipset. Afaal trives veldig godt på Øvrevoll. Tok årets eneste seier her på vår nasjonaldag. Anachronist og Girlforce One hadde et hardt nappetak i forrige uke, kan fort være med langt fremme på ny.

Tips: 13 Varlo - 7 Afaal - 8 Anachronist  Outs: 3 Girlforce One

7. LØP - V5-5 - V64-3 – V4-1 -  MARIT SVEAAS MINNELØP (GR 3) - 1800 GRESS

Our Last Summer har vært en helt annen hest i år enn i fjor. Går til tet, men uten å bruke opp alt kruttet. Fearless Hunter er en topphest på 1800 meter, vant dette løpet i 2015. Victor Kalejs har levert et par toppløp i år, har vunnet to ganger på Øvrevoll tidligere. Hurricane Red blir vår siste hest på linjen i kamp med flere.

Tips: 6 Our Last Summer - 13 Fearless Hunter - 3 Hurricane Red  Outs: 10 Victor Kalejs

8. LØP - V64-4 - V4-2 - SUBARU DERBY MILE - 1600 GRESS

Shake The Disease har levert den beste prestasjonen i feltet. Fungerer han på Øvrevolls gress blir det seier. Vi garderer kun med Ginseng, som prøver fleksible blinkers. Det sammen med Carlos Lopez som makker gjør at vi satser på at det rekker med nevnte duo. Master Lorenzo er på rett vei, og det kan være smart å ha med ham. Miss Riverdance er en av to skumle danske utfordrere.

Tips: 12 Shake The Disease - 4 Ginseng - 6 Miss Riverdance  Outs: 8 Master Lorenzo

9. LØP - V64-5 - V4-3 - DD-1 - NORSK DERBY (L) - 2400 GRESS

Helt siden vi så Square de Luynes i trening og i debuten som toåring, har det vært en Derbyfavoritt for undertegnede. Var nær ved å vinne 2000 Guineas, men trivdes ikke på Jägersro. Stammen forteller at 2400 meter skal være det rette. Er matchet fullt ut mot dette løpet. Nordic Defense vant på Jägersro og er selvsagt aktuell. For øvrig bugner det av outsidere. Står Duca di Como, Learn by Heart og Queen Estoril 2400 meter. Vi tviler, men er det motsatte tilfelle kan det bli seier. I And I må trolig ha mer regn, og det kan fort komme. Vår luring er Couples. Har manglet marginene i de to siste løpene. Barade og flere andre kan overraske.

Tips: 9 Square de Luynes - 2 Nordic Defense - 1 Couples  Outs: 4 Duca di Como

10. LØP - V64-6 - V4-4 - DD-2 - BÆRUM KOMMUNE LØP - 1600 GRESS

Séraphine har to strake. Med liknende innsats som sist, blir det fort ny seier. Aife bærer en del vekt, men presterer gode innsatser hele tiden. Point Boy fikk utbytte av de fleksible blinkersene sist, kan ta sin andre strake. Foxcatcher er en treåring som kan mye. Rashash på gress med Carlos Lopez gjør ham til en spennende outsider.

Tips: 8 Séraphine - 5 Aife - 7 Point Boy  Outs: 14 Rashash