Square de Luynes - Rafael Schistl - Niels Petersen

Skrevet av Birger Christensen,  26.08.2018
Artikkelbilde
Square de Luynes ©hesteguiden.com

Tittelen forteller absolutt alt om Norsk Derby 2018. I tillegg selvsagt til Stall Power Girls, som jublet enormt etter seieren. Stallen tok dessuten dobbeltseier, da den svenske Derbyvinneren Nordic Defense var nærmest den suverene vinneren.

Ganske tidlig var Square de Luynes i front. Gikk han for tidlig til tet? Definitivt ikke, for forspranget over oppløpet bare økte til en suveren seier. Rafael Schistl er suveren til å bedømme tempoet, og nå kom den tredje Derbyseieren hans på Øvrevoll (Eye in the Sky og Quarterback var de to andre).

- Sa på forhånd at seier i Sveaas og Derby ville være en god dag, alt annet ikke så bra. Men nå er jeg bare fornøyd. Under løpet behøvde jeg ikke gjøre noen ting, bare satt på og lot ham gå. Dette er en av de aller beste hestene jeg har sittet på, en stjerne. Vil også passe på å takke Marianne Petersen, Niels' søster. Hun jobber i det stille, men gjør en kjempejobb. Krediterer en stor del av seieren til henne, sa Rafael.

Stall Power Girls er en herlig gjeng, som gledet seg over seier. Kvinnene bak psevdonymet gledet seg kanskje aller mest over at de slo sine mannlige konkurrenter bak Nordic Defense.

- Det var mange hakk over seieren i Sveaas, sa Wibecke Nage-Erichsen, som altså kunne juble over både Derby- og Sveaas-gevinst. Dette kommer helt sikkert til å bli feiret et stykke utover kvelden. Vi husker vinnerpaddocken i 1973, da Starry Ho vant Arnfinn Lunds første Derby. Da var det Stall Beauty som sto som eier, nå var det kvinnelig ynde på ny.

Niels Petersen vant dobbelt i Skandinavisk mesterskap, dobbelt i Derby og seiret også i Marit Sveaas Minneløp. Vår raske utregning ga 2 340 000 kroner innridd, og i tillegg fikk New Man den største delen av bonusen for beste norskoppdrettede i Derby. Hans åttende strake trenerchampionat blir etter søndagen kun en formalitet.

 

Været var flott, stemningen var god, men kanskje kunne spillet vært bedre. Om mulig burde kanskje kollisjonen med Dansk Trav-Derby unngås, men det er ikke vårt bord. Vel utført til alle, en stor Derbydag er til ende.