Toåringene i fokus

Skrevet av Birger Christensen,  12.08.2018
Artikkelbilde
Beau Nuage

Torsdag er det siste løpsdag før den store Derby-helgen 25. og 26. august. Elitehestene som skal starte på Derbydagen forbereder seg i ro og mak, og det er naturlig nok ikke bare elitehester til start. Men vi innleder kvelden med to flotte toårsløp, med The Heatherwold Cup som regnes som det mest verdifulle å vinne etter kriteriet.

Favoritt blir trolig Beau Nuage fra Wido Neuroths stall. Hun vant i debuten foran Ramone, mens de byttet plass gangen etter. Nå er ikke Ramone med, men det kan fort skjule seg en god best blant de øvrige. Annika Sjøqvist hadde satset på en debut på gresset i forrige uke med Sugoi. Men etter 90 millimeter nedbør på kort tid ble løpet flyttet til sand. Izakaya ser også spennende ut.

I det aller første løpet er det utelukkende importer til start. Kanskje er det en kandidat til kriteriet i feltet, vi velger å se hestene i løp før vi trekker en konklusjon. Men vår følelse er at det er en bråte med lovende toåringer oppstallet på Øvrevoll og på andre galoppstaller.

 

Sist torsdag ble det jackpot i V65 for tredje gang på de fire siste løpsdagene, dessuten den femte totalt. Det er helt formidable tall, og det må være utrolig interessant å spille V65 på Øvrevoll. For to uker siden var det dobbel jackpot, og det er ikke helt utenkelig at det kan bli det på ny. Det er nok av fallgruver og ikke helt enkelt å finne en sikker banker. Så uansett tror vi på en svært god utbetaling