Vinnertipper Angel Love!

Skrevet av Tom W. Johannessen, Equus,  09.08.2018
Artikkelbilde
Jan-Erik Neuroth har stor tro på Angel Love i V65-1. Han vinnertipper hoppen som møter kveldens største favoritt Trouble Of Course.

V65 Øvrevoll: Jan-Erik Neuroth vinnertippet Appelina i møtet med favoritten Icecapada sist. Denne gang gjør han det samme med stallhesten 4 Angel Love (V65-1, Nora Hagelund Holm) i et løp der 1 Trouble Of Course er klar favoritt.

* Her motiverer Jan-Erik troen på at Angel Love (1 kilo overvekt, 17-prosenter) skal ta årets første seier i  forsøk nummer tre:

- 4 Angel Love (V65-1) er ute på en perfekt distanse; 2400 meter er egentlig for langt. Nå får hun litt svikt i banen - som hun skal ha. Nora (Hagelund Holm, red. anm.) tar av to kilo her. Angel Love er litt "keen" og havner ofte foran, men hun går fra alle posisjoner. Dette er en temperamentsfull hoppe - som ikke er helt lett å ri; det skal sies. Men på formtall 84, hun har stått på 90, skal det en god hest til for å slå henne torsdag. Dette er stallens beste sjanse.


* Her er Jan-Eriks kommentarer til de andre sjansene på Øvrevoll torsdag:

- 3 Bokan (V65-1) sesongdebuterer, er meldt i Sveaas-løpet. 1800 er litt kort.

- 5 Killroy (V65-1, Shane Karlsson) er det kanskje også litt kort for på Øvrevoll. Har heller ikke vært like god på Øvrevolls opp-og-ned-bane som i Sverige.

- 4 Dardenne (V65-2, Alan Wallace rir) har en veldig god vinnersjanse på myk bane. Kom litt for tidlig i tet sist. 

- 2 Calcaterre (V65-2, Annike Bye Hansen trener) kjenner jeg ikke. Men jeg vet at den alltid avslutter bra. Jeg håper på en plass i toppen.

- 2 Caesara (V65-3, Shane Karlsson rir) har skuffet, hun har ligget for hardt på i mileløp. Vi prøver sprint nå, hun har fin fart. Dette er ingen banker, men jeg har tro på henne - selv om det er en 3-åring mot mange gode eldre sprintere. Jo mer regn, dess bedre sjanse har Caesara.

- 6 Baltic Eagle (V65-4) gikk bra sist. Ble tatt litt i starten og mistet tre lengder. Klarte ikke å ta igjen det på lett bane, han er bedre med litt svikt. Jeg håper, men 7 Somerville imponerte meg sist og blir vrien å slå hvis han er like bra som forrige torsdag.

- 12 Séraphine (V65-5) trenger løpet og har fått et elendig startspor på 1730 meter. Du må jage og brenner for mye. Det skulle ikke ha vært mer enn ti hester i feltet på 1730, det mener jeg!

Flere gode sjanser fra champion-treneren

Niels Petersen leder trenerstatistikken med drøye 1,4 millioner på konto. Han trives som kjent i vinnerpaddocken (på bildet sammen med Trouble Of Course, foto: hesteguiden.com) og er nok innom også torsdag.
Han har tre i 2-årsløpet og sier at 6 Shenanigans (1. løp, Elione Chavez) er hakket foran 8 Arigato (Mohammed Aslam) og 9 Stargazing (Andreas Tapia Dalbark) - som er jevne. 

* Her Niels' kommentarer til de tre andre starthestene som alle ris av Elione Chaves som leder i Sverige i år; én foran P-A Gråberg.

- 1 Trouble Of Course (V65-1) er på vei mot formen og Sveaas. Er droppet og bør ha en veldig god vinnersjanse.

7 Somerville (V65-4) var veldig god til seier sist, fikk fire kilo, men har ikke fått vekttillegget. Går imidlertid med to kilo overvekt. Kan vinne igjen, men går opp i klasse - og dette er en gammel hest som ikke er vant til så tette starter. Sikker er jeg ikke.

- 8 Iloveyouanyway (V65-5) var fryktelig dårlig sist. Endrede baneforhold nå, men hun må vise noe før det går an å tro på henne. 


Anna har tre - usikker på alle


Hun er toer på Øvrevoll-statistikken - og er alltid på seiersjakt. Torsdag rir Anna Pilroth tre, hun utelukker ikke vinnerpaddock, men er i utganspunktet usikker på alle tre.

* Her er hennes kommentarer til Equus:

- 7 Martini (V65-3, Tobias Hellgren trener) møter overkommelig motstand, den "uroar inte". Men jeg er usikker på formen. Han er et spørsmålstegn. Men tilbake i slag skal han kunne vinne dette.

- 9 Smooth Escape (V65-4, Gina Mathisen trener) gjør stadig gode løp. Men hun har startet ofte, jeg vet ikke helt hvordan det slår ut. Men dette er en hest som plutselig blikstrer til igjen. Med på gardering.

- 13 Smile (V65-5, Tobias Hellgren trener) er min yndlingshest. Hun er den fineste av de fine. Er veldig kapabel for klassen og kjennes bra ut i trening. Vant et Guldhandicap i fjor. Men jeg er det er "litt kort om jobb". Hun er ganske rask ut, jeg legger henne utvendig og bekymrer meg ikke veldig mye for spor 13.


Pass på Nathalie!


Stjernstrand/Mortensen-stallen går som toget - og er i tillegg langt oftere i rute enn NSB. Anette Stjernstrand ("morsan" til Nathalie) topper blant amatørtrenerne med ni og 559.000 på konto. På jockeystatistikken ligger Nathalie Mortensen på en foreløpig syvendeplass, nestbeste kvinnelige rytter på Øvrevoll så langt i år. Som Anna Pilroth er hun inne i sin beste Øvrevoll-sesong.
Seiersprosenten er sensasjonell; 21. Den er høyest i Ti-på-topp!

* Her er Nathalies kommentarer til Equus om torsdagens starthester:

- 3 Backcountry (V65-2) gikk dårlig på 1200 sand på Jägersro. Han er en lat type, men vinner mange løp. Kan gjøre det også her, ender ihvertfall blant de tre. Er ute på sin beste distanse på sin beste bane. Men han møter gode hester i et godt løp.

- 6 Barny (V65-3) gjør det alltid bra, er ute på en fin distanse. Også en lat type, litt usikker på meg og denne hesten, men havner nok uansett ganske høyt oppe.

- 4 Justice Focused (V65-4, Sandro de Paiva rir) var "jättefin" til andre på Göteborg sist. Ble operert i januar, på vei tilbake nå. En stor, flott hest. Gjør en spennende start i dag, "Varning" på denne.

- 3 Love To Love (V65-5) er en type som gjør sitt beste. Liker best en rask bane så får vi se hva det blir i dag. Jeg vet ikke hva jeg holdt på med, men jeg red henne totalt bort sist. Var helt på ytterrailen. Kommer til å gjøre et godt løp i dag.    

- 7 Roman Princess (V65-5, Ulrika Holmquist) er en ærlig hest som er ute på en fin distanse. Er kanskje bedre på en hard bane, men jeg tror det uansett skal funke også i dag. Det kan være litt tette starter, men jeg obs'er på henne i dag. Er bedre enn den jeg sitter på - og stallens beste sjanse i dag som jeg ser det. 

- 4 Royal Starlight (V65-6, Alina Öhgren) har en veldig dyktig jockey på ryggen. To av to på Øvrevoll i år. Denne hesten kan vinne med 20 lengder, men han er fryktelig uærlig. Det sitter i hodet. Så han er veldig vrien å vurdere. Men en klar outsider. 

* Innleveringsfrister:
V65: 19.30
V4: 20.20
DD: 21.10