Godt Nytt År galoppvenner!

Skrevet av Thomas Gjelsås,  29.12.2018
Artikkelbilde
Eierne i Stall Power Girls kunne slippe jubelen løs sammen med jockey Rafael Schistl, etter at Square de Luynes hadde vunnet Norsk Derby. Niels Petersen trener hesten.

Et nytt og innholdsrikt år er lagt bak oss, og det er tid for litt oppsummering. Som vanlig har våre aktive tatt godt for seg både i Norge og Skandinavia. Våre trenere vant alle de skandinaviske Derbyløpene og vi kan trygt si at norsk galoppsport fortsatt står sterkest i Skandinavia i de største oppgjørene. Niels Petersen ble historisk ved å ta sitt åttende strake championat og blant jockeyene var Carlos Lopez igjen suveren. Det er mildt sagt imponerende det han presterer i banen og vi er svært stolte av det alle våre aktive leverer! For en grundig gjennomgang av året anbefaler jeg Birger Christensens alltid godt poengterte årsrapport. Les her:

http://www.ovrevoll.no/arbok/Arbok-2018/

Det er godt å se at det spirer og gror blant de yngre aktive også. Vi har flere gode talenter og rekruttering er satt på agendaen gjennom vår femårsplan «Øvrevoll22». Det er utrolig viktig at alle bidrar til at vi får flere nye ansikter inn i den flotte sporten vår. NoARK gjør en kjempeinnsats på mange områder her, og det var veldig fortjent og hyggelig å lese det store oppslaget om ponnigaloppen i årsrevyen til Trav og Galopp Nytt. Vi har også samarbeidet om tre kurs med jockeylegenden Fredrik Johansson og hatt stand under den store hestefesten Kingsland Oslo Horse Show. Stall Eikeberg med Kjetil Kjær og Juliane Devold har også blitt en god samarbeidspartner for oss rundt rekruttering. Jeg har stor tro på at vi gjennom et målrettet rekrutteringsarbeid kan utvikle galoppsporten i Norge til nye høyder og lover at Norsk Jockeyklub skal jobbe hardt for å både utvikle og støtte opp rundt dette. På nyåret inviterer vi til et åpent stormøte rundt rekruttering.

Rekrutteringsarbeidet gjelder for øvrig alle ledd. Vi har satt i gang arbeid med andelslag for hesteeiere, det jobbes med utvikling for norsk oppdrett og vi har lagt ned et stort arbeid for å tiltrekke oss et nytt og større publikum til banen. Vi må også være gode til å ta vare på de eierne vi allerede har innen sporten vår. For å få nye eiere til å smake på produktet vårt, så har vi stor tro på andelslag. For mange er delt glede det samme som dobbelt glede. Hva føles bedre enn å vinne noe sammen? Vi har lansert en andelshest hvor deltakelse i Norsk Derby 2020 er et uttalt mål. Det er Cathrine Erichsen som skal trene hesten og det er fortsatt andeler igjen hvis noen er interessert. Øvrevoll Galopp har ingen formell rolle i hesten, men vi ønsker å bidra til at flere nye ansikter skal få unike opplevelser sammen med oss, og vi kommer til å sette i gang flere lignende tiltak.

Vi gjennomførte historiens første Derbyweekend i 2018 og vi har etablert temadager som Damenes Aften, Finansaften, Irsk Aften og familiedag. Neste år blir det også storløpsdag med afterparty lørdag 29. juni, og jeg lover at vi skal fortsette å tenke både nytt og stort. Mange nye samarbeidspartnere har kommet med på laget og vi skal fortsette å gi så mye som mulig tilbake til sporten og formålet. Vi har over tid tatt mange grep og kuttet betydelige kostnader, samtidig som vi har hatt sterkt fokus på å øke egne inntekter. Dette har gjort det mulig å løfte premiene vesentlig i vanlige løp og styrke driften.

Norsk Rikstoto har hatt et utfordrende år etter at man ble pålagt registrering av spillere ved nyttår. Dette påvirker selvsagt også våre inntekter, men spillselskapet har høstet mye ros for sitt arbeid rundt ansvarlighet og gjør en stor innsats i et stadig tøffere spillmarked. Det er viktig at vi jobber godt sammen med spillselskapet for å møte fremtidens kunder på best mulig måte. Stadig flere leverer i dag sitt spill via digitale plattformer og det er positivt for NR sitt resultat.

I januar begynner vår nye driftssjef Fredrik Frøland i sin stilling. Han blir en viktig ressurs for oss og får ansvaret for baneteamet. René Naustdal blir avdelingssjef med ansvar for gress- og sandbane. Vi skal snart bygge ny stall og dette vil frigi noe kapasitet på banen. Det er viktig for oss å hele tiden se etter forbedringer i forhold til treningsfasilitetene for de aktive og vi har bygget en ny longeringspaddock på midtbanen som skal utvikles videre. Jeg nevner også at vi har oppgradert visningspaddocken og området rundt ytterligere. Vi har gjort flere tiltak på banen og vil fortsette dette arbeidet i 2019.

Nytt av året var det at vi gjennomførte åringsauksjonen vår i forbindelse med Norsk Derby. Mye folk og hyggelige priser bidro til at dette må kunne kalles en suksess. Vi ser en positiv tendens rundt norsk oppdrett og det er viktig for oss. Det samme må vi si når det gjelder nye kjøp fra utlandet. Våre eiere satser hardt og ingenting gleder oss mer enn det.

Vi skal fortsette å jobbe målrettet for å skape mer oppmerksomhet rundt galoppsporten, og gjennom vår visjon «Vi skal gjøre nordmenn hekta på galopp» har vi mye å strekke oss etter. Det har vært mange gode historier fra galoppen og større oppslag i media i 2018, og dette er et viktig arbeid for å sette galoppsporten ettertrykkelig på kartet.

Jeg lover dere at vi har mange gode planer for 2019 og kommer tilbake med mer informasjon når vi har kommet litt inn i det nye året.

 Takk for i år og Godt Nytt År!

 Thomas Gjelsås, adm. dir.