Brødrene i Nordveien/Almelien er gått bort

Skrevet av Birger Christensen,  17.01.2018
Artikkelbilde
Ivar og Kåre Vangbo med Cajun Star

To av personene i den gamle garden på Øvrevoll. Ivar (87) og Kåre (94) Vangbo døde i helgen. Det siste året ble Ivar stadig dårligere med hjerteproblem, og med mindre enn ett døgns mellomrom, gikk de ut av tiden.

Undertegnede var ofte på besøk i hjemmet. Med Øvrevoll som en nær og kjær nabo, var de tidlig på plass. Ivar kunne fortelle historier om trenere og jockeyer fra før og under krigen, samt om yndlingshesten "Hotellet". Den het egentlig Grand Hotel. Få kunne fortelle om Derby-seirene under krigen til Mimi og Cato i 42 og -43. Senere har han vært imponerende oppdatert, og også Kåre har fulgt godt med.

Brødrene kjøpte sin første hest midt på 80-tallet, og de har hatt et utall antall i drøyt 30 år. Eier-psevdonymet var Stall Nord-Al (Nord for Nordveien og Al for Almelien.Selv hadde jeg gleden av å være med på en part i Cajun Star, som vant mange seire hos Eva Sundbye og Marit Nygård. I fjor var vi sammen med flere andre med på toårshoppa Julie, i trening hos Hallvard Soma.

Ivar var den mest sosiale. Kåre hadde svært dårlig hørsel, men gledet seg over en tur på banen når det var løp. Det var ikke få som koste seg i prat med duoen, og det har gledet med mange tilbakemeldinger de siste par dagene. Da undertegnede skulle forklare Hans Petter Eriksen om Ivar og Kåre var, sa han bare.

- Å, du mener Ivar og Kåre. Selvsagt kjenner jeg dem. Slik var det for mange "på tråkka" på Øvrevoll.

Hvil i fred.