Nye tak for Rune

Skrevet av Birger Christensen,  09.01.2018
Artikkelbilde
Rune og Monty

Etter sesongen 2016 dro Rune Haugen til England for å forsøke seg i den tøffe trenerbransjen der borte. Men før han kom skikkelig i gang, satte helsa en stopp for videre planer. Nå er det nye koster som feier, men aller viktigst er det at han er frisk.

- Har hatt trøbbel med ryggen i mange år, men nå var det ingen vei utenom. Det var som et helvete, med daglige smerter. I tillegg til ryggproblemene var det prolapser, som hadde oppstått tidligere fra trening og løpsridning. På det verste klarte jeg knapt å gå, men nå kan jeg si at jeg føler meg frisk.

 

Hans kjære Trondheim har vært åsted for behandling og opptrening, og der blir han nok en stund fremover.

- Jeg jobber for et legefirma med å administrere et kosttilskudd, og det går så det suser. Men helt uten hest er det ikke. Har lyst til å gi litt tilbake av det jeg har fått av galoppsporten, så jeg instruerer yngre i nærmiljøet. Og så har jeg stadig kontakt med Monty Roberts, som mange sikkert husker.

 

Ja, Monty Roberts er det nok mange som erindrer. "Hestehviskeren" imponerte tilskuerne under sitt besøk i Oslo Spektrum i april 2005. 82-åringen er still going, og Rune har stadig tettere kontakt.

 

- Jeg er blitt sertifisert som instruktør av Monty, og jeg drar litt senere i år til Hongkong sammen med ham. Her er det veldig mye spennende å plukke opp, sier 51-åringen som var aktiv og fremgangsrik siden Øvrevoll-starten i 1984.

 

- Men noen ny trenerkarriere i Norge, blir det neppe. Jeg blir jo ikke yngre med årene, og nå trives jeg med dagene i Trondheim, avslutter Rune.