Blir august Widos måned?

Skrevet av Birger Christensen,  30.07.2018
Artikkelbilde
I and I. Foto Svensk Galopp

Vi er på vei inn i Derby-måneden august. Den første løpsdagen på Øvrevoll i den spennende ventetiden frem mot Derby, er en flott løpsdag. Derby Trial er et løp, som flere av kandidatene til Det blå bånd står over. Men det vil likevel gi en pekepinn om styrkeforholdet. Dessuten kan en god innsats av hester som ligger på vippen for å komme med i Derby, gi billett til hovedløpet.

En som ser med spenning frem mot Derby-måneden, er Wido Neuroth. 11 av 12 seire i Derby på Jägersro, er tatt i august, og det er også de seks gevinstene på Øvrevoll. Mange andre storløpsseire er det også blitt. Torsdag er han i favorittbildet i de fire storløpene som innleder kvelden.

- Beau Nuage er en flott toårs hoppe, som gjorde det bra i debuten. Hun vil nok vise at hun ikke er en sprinter, men talentet er stort. I første løp har jeg også med Candyflower, som debuterer. Det er faktisk den første hesten jeg har i trening etter Eishin Dunkirk, og hun viser fin fart. Bra at hun kan få et løp i kroppen før Skandinavisk Mesterskap.

- Buddy Bob er en veldig god miler, som har gjort gode løp på gress. Gikk et veldig godt løp i Guineas, hvor han med litt tur kunne ha vunnet. Er spent på ham her mot eldre hester, men tror han vil prestere bra.

- Derby Trial blir en viktig generalprøve for I and I. Han har gått to svake løp på Jägersro, men på gresset er han bedre. Setter pris på regnet som er kommet, viste i Vinterfavoriternas i fjor at han liker svikt i banen. Lurer litt på om han har reagert på den sterke varmen, det gjelder jo både to- og firbente. Løpet torsdag blir spennende.

- Appelina har hatt harde nappetak med Mrs Loreen og Icecapada. Vant dette løpet i fjor, men har en fordel av tempo i løpet. Ellers kan hun bli spurtet ned av Icecapada. Synes Appelina fortjener en seier nå etter fire strake annenplasser, avrunder Wido sin vurdering av sjansene.

Selv om mange av de heteste kandidatene ikke starter i Derby Trial, er det fire uker før Derby nå man virkelig begynner å måle hestene opp mot hverandre. Sist termin er 6. august, og da vil vi frem mot den store dagen 26. august, gå nærmere inn på mulighetene.