Come back for Yvonne

Skrevet av Birger Christensen,  09.07.2018
Artikkelbilde
Yvonne Durant ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Yvonne Durant er den suverene eneren blant kvinnelige jockeyer på Øvrevoll gjennom tidene. Med 354 seire på hjemmebane har hun mer enn dobbelt så mange gevinster som nestemann på listen. Nå tar hun ut lisens for å ri løp, og et come back er aktuelt.

- La meg si det slik: Hvis du har bil, men ikke førerkort, kan du ikke kjøre. På samme vis hvis du har hest, men ikke lisens, får du ikke lov til å ri løp. Nå tar jeg ut lisens, men understreker at jeg kun kommer til å ri hester fra egen stall. Føler at formen er bra ved at jeg rir så mye i trening, så hvis det er en hest jeg har meninger om hvordan den skal ris, kan det tenkes at jeg setter meg opp, beretter Yvonne.

Før Yvonne var ti år, gjorde hun seg bemerket i flere ponniløp. Hun red som en jockey, og allerede den sesongen hun fylte 15, vant hun 14 løp. Champion ble hun i 1993, 94-, 95- og 97 som eneste kvinne på Øvrevoll. Svenske eksperter mente hun en periode var den beste kvinnelige jockeyen i verden, og hun hadde den høyeste seiersprosenten i tette finisher av alle.

Spent på Fearless Hunter

Torsdag har Yvonne store deler av stallen til start.

- Da Fearless Hunter ble toer i Oslo Cup i 2015, var jeg i Sør-Afrika, så det løpet må jeg få sett. Nå er formen fin, og jeg er optimist. Fil Rouge i Arnfinn Lunds Minneløp møter et tøft felt. Står fortsatt i Marit Sveaas' Minneløp, så får vi se om han skal stå der etter løpet torsdag. I V65-1 har jeg fire hester. og på formtall skal Simmy's Copshop bare vinne. Men han har skuffet litt, og jeg er usikker. Story Minister er nok den nærmeste av mine.

Sist gang Yvonne red løp på Øvrevoll, var 4. august 2011. Da satt hun på Ko Zin i Eckbo Legats Vandrepokal. Selvsagt ble det seier, og nå håper vi på et nytt besøk i vinnerpaddocken. Ikke bare som trener, men også som jockey.