Delacroix slo favoritten

Skrevet av Birger Christensen,  19.07.2018
Artikkelbilde
Delacroix. ©hesteguiden.com/

Delacroix kom løs før start for en uke siden. Nå gikk alt bra, og da gikk det også fint i selve løpet. Seieren foran Fiftyshadesfreed ble sikker. Den norske fireåringen var meget god som toåring, men hadde ikke vunnet siden Skandinavisk Mesterskap på 17. mai i fjor. Jan-Erik Neuroth red et velberegnet ritt på vinneren.

- Jeg vil takke Bendik Bø, som har hjulpet meg med å fikse høvene hans. Ellers hadde han ikke kunnet starte på denne banen. Delacroix er en kapabel hest, men er litt nervøs av seg, berettet trener Wido Neuroth.

Firepower ©hesteguiden.com

Norskoppdrettede toåringer innledet den fine torsdagskvelden. Løpet munnet ut i en duell mellom Firepower og Macjack med førstnevnte som vinner. De to beste galopperte veldig rett og fint, og vi får sikkert høre mer fra disse. De øvrige var noen lengder bak, men det endrer seg fort for toåringene. Sergio Alonso red vinneren.

- Så ham på auksjonen i fjor og likte eksteriøret. Dessuten er stammen interessant. Men dette var kun ett løp, uansett var det positivt at han fungerte så fint, sa trener Cathrine Erichsen.

Master Loenzo ©hesteguiden.com

I maidenløpet sto det og veide mellom fire hester. Favoritten Iloveyouanyway var helt borte, mens Durant-duoen Master Lorenzo og Hope and Glory kjempet hardt med Point Boy. Glimt overrasket med å være med fremme lenge. Til slutt avgjorde Master Lorenzo med Oliver Wilson på ryggen. Point Boy kilte seg mellom Skoger-duoen.

Eftiraath ©hesteguiden.com

Eftirath har på seks starter vunnet på Bro Park, Århus og nå på Øvrevoll. I en herlig finish fikk Anna Pilroth koblet et lite grep, og hun holdt unna for Ticano og Shane Karlsson.

- Det er en fantastisk hest, som vi gjerne skulle ha startet i Derby. Anna og jeg jobber hardt, og vi hadde flere hester ute i trening, før vi reiste til Øvrevoll. De har cirka 40 mil, så det blir en lang dag.

- Synes Anna red et taktisk flott ritt, skrøt trener Tobias Hellgren.

Tam O'Final ©hesteguiden.com

Tam O'Final er en hest som trives på Øvrevoll For to måneder siden var han toer bak Our Last Summer, nå ble det en fin seier. Dramatic Act så ut til å vinne, men Tam O'Final kontret til gevinst. Godt timet av Jacob Johansen.

- Seier i flott sommervær, kan det bli bedre? Nå har jeg solgt mine andre hester, men Tam O'Final skal jeg hoppe inn, berettet trener Christer Hederud. Den svenske veteranen hadde stall for rundt 30 år siden på Jevnaker.

IKC Kick Back ©hesteguiden.com

Amatørløpet gikk til IKC Kick Back etter tet hele veien. Charlotta Ericsson holdt sikkert unna tross markert toppvekt.

- Har ridd ham to ganger i karrieren og vunnet begge, fortalte vinnerrytteren. IKC Kick Back trenes av Marie Lustig

Barny ©hesteguiden.com.

Løpsdagen startet med tre Øvrevoll-trente vinnere. Deretter fulgte fire svenske seire på rad. Barny vant for en drøy måned siden, nå kom seier nummer tre i karrierens 40. start.

- Jeg hadde ganske god tro. Da vi kom til overgangen, kjente jeg at vi hadde grepet, sa Andreas Tapia Dalbark. Barnys hverdag er det Nathalie Mortensen og Annette Stjernstrand som ordner med.

Nataniel ©hesteguiden.com

En femte svensk seier på rad så det ut til å bli, da Stenid ledet i det lengste. Men da kom Nataniel som en vind og snappet seieren på det siste galoppslaget. Sandro de Paiva red den siste vinneren, og Kjell Erik Swartling trener.

- Trodde nesten ikke at han rakk frem, men det holdt akkurat. Sandro red et flott ritt. Nataniel må holdes unna problemer, og da går han bra, sa Kjell Erik.

Med ellevtevalget i siste V65-avdelingen, ble rebusen for vanskelig å løse. Dermed blir det en jackpot-omgang på galoppen neste torsdag.