Fem Derbyvinnere i Oslo Cup

Skrevet av Birger Christensen,  09.07.2018
Artikkelbilde
Our Last Summer ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

I det ni hester store feltet til Oslo Cup, finner vi hele fem Derbyvinnere. Det er ikke ofte at fem Derbyvinnere møtes i et storløp for eldre hester.

Eye in the Sky (2014), Our last Summer (2016) og High as a Kite (2017) vant alle Norsk Derby. I tillegg gikk Hurricane Red (2013) til topps i det svenske Derbyløpet, mens Suspicious Mind (2016) ble suveren dansk Derbyvinner. En trener som har planer om å legge grunnlaget torsdag for sitt åttende strake championat på Øvrevoll, er Niels Petersen. Eye in the Sky og Our Last Summer er hans håp, hvor førstnevnte vant Oslo Cup for tre år siden. I tillegg mønstrer Niels halve feltet i Arnfinn Lunds Minneløp.

- Jeg tror på mine to. Eye in the Sky vant lett i Gøteborg forrige søndag, og selv om dette er tøffere, var jeg godt fornøyd. Kapasiteten er høy, så jeg gleder meg til løpet. Når det gjelder Our Last Summer, var jeg meget fornøyd med ham på 17. mai. I Stockholm Stora fyrte han seg litt opp, men holdt meget bra. Blir han ikke for het, tror jeg han kjemper i toppen.

Polar Mile Cup er omdøpt til Arnfinn Lunds Minneløp. Det er meget fortjent at banens mestseirende trener har fått et slikt løp. For dem som er nye i sporten, ligger det en kortversjon av hans karriere på nettet.

- Jeg håper og tror at vi skal gjøre det bra, med fire av åtte til start bør det være en god sjanse, sier Niels. Busybeingfabulous er helt i toppen, kanskje det sikreste kortet. Trouble of Course hadde vi litt problemer med foran Stockholm Stora, men han trener veldig bra, og dette er en veldig god hest. Spitzbergen har ikke gått så bra på rask og hard bane. så det spørs vel om han får sitt rette underlag. Ruler of Course er også bra, jeg tror på en bra prestasjon, avrunder Niels.

Av øvrige løp møter vi toåringene for første gang i banen. Ellers er det amatørløp og tøffe utfordringer for spillerne. Vi ønsker vel møtt og lykke til.