Første seieren ga derbygull i Sverige

Skrevet av Even Elvenes Equus Media,  16.07.2018
Artikkelbilde
Nordic Defense, foto Svensk Galopp

Jägersro: Øvrevolls trener Niels Petersen heiset armene i været og smilte bredt på Jägersrobanen i Malmö søndag ettermiddag. Nordic Defense tok sin første seier noensinne, og det i selveste Svenskt Derby. 

Nordic Defense kom sterkt over oppløpet og sikret seg karrierens første seier. Den var verd hele 1,5 million svenske kroner.
Snakk om å vinne til rett tid!

Ville ikke bytte
- Seieren er rett og slett bare fantastisk. Før løpet gikk jeg ut og sa at jeg ikke ville byttet hest med noen av konkurrentene. Nordic Defense sto distansen på beste sett, jeg innrømmer at jeg er glad nå, kommenterte Petersen rett etterpå.

Opptur
I en sesong der hester fra Øvrevoll har slitt med å finne veien til topps i Norden, ble seieren i Svenskt Derby en real opptur. Nordic Defense, tre år gammel og hingst, kom til Norge og Øvrevoll i år. Innledningen på karrieren startet i Frankrike, hvor Petersen lå med sine hester vinteren for et par år siden.

Sterk spurt
Rød av farge, og med et muskelspill av sjelden karakter, var det lett å følge søndagens storløpsvinner underveis. Framrykkingen fra en posisjon midt i feltet tok til på den bortre langsiden, inn mot oppløpet var farten stor, og drøye 100 meter igjen til mål ble et seiersgrep festet. Jockey Carlos Lopez vinket til publikum straks etter målgang, den rutinerte rytteren viste en sann glede.
- Jeg har nå vunnet tre Derbyløp totalt, det er fantastisk. Nordic Defense leverte en innsats på høyeste nivå, sa Lopez blant annet.

Norske eiere
Nils-Petter Gill, Kolbjørn Selmer og Wibecke Nagell-Erichsen deler eierskapet i søndagens Derbyvinner. De fikk nok opp troen etter at hesten gjorde det godt i Dubai i vinter. For Selmers del var triumfen på Jägersro den første derbyseieren noensinne. Kolbjørn Selmer har de siste åra satset hardere på norsk hestesport, også i travet, enn de aller fleste. Hans skjebne i fjor, og under Derbyløpet på Øvrevoll, der Spitzbergen ble strøket grunnet en liten skade rett før start, ligger til grunn for søndagens store glede og følelse av revansje.
- Gill spurte om vi skulle vinne et Derby sammen for noen år siden. Nå står vi her. Dette er sannsynligvis noe av det råeste jeg noensinne har opplevd, innrømmet trønderen Selmer og sendte et godt blikk til Nils-Petter Gill.

Les mer om Derbyseieren og champion jockey Carlos Lopez sin fantastiske dag her (Klikk her).

Toppuke
Niels Petersen, ledende trener i Norden i flere år, har hatt en heller svak sesong inntil forrige uke. På torsdag fikk Petersen full klaff med seier med Our Last Summer i Oslo Cup, og en triumf i minneløpet til avdøde trenerkollega Arnfinn Lund.
Dermed er ting igjen på stell for galoppsportens store profil på Øvrevoll.