New Man og Silent Storm tok storløpene

Skrevet av Birger Christensen,  26.07.2018
Artikkelbilde
New Man ©hesteguiden.com

New Man vant Eyvind Lyches Minneløp i en spennende finish, mens Silent Storm var sikker vinner i Norsk Forening For Fullblodsavl Løp. Det var riktig mange flotte norskoppdrettede til start, og det lover godt for fremtiden.

- Dette var fantastisk gøy. All honnør til Rafael Schistl, som red en fenomenal finish, sa eier Leif Spørck.

- Det har vært problemer med ham, så nå var det godt å se ham fungere. Kanskje fikk han en billett til Derby med denne seieren, og der er det jo en fin bonus til beste norske, sa bursdagsbarnet Niels Petersen.

Det ble en spennende finish, med Crossroad Blues og Muy Sereno som lite slått. Theatricals Oscar var også med i striden lenge.

Silent Storm ©hesteguiden.com

Gina Mathisen hadde med seg to hopper (som de to eneste i feltet) i Norsk Forening for Fullblodsavl Løp. De største problemene var å få Silent Storm inn i startboksen, men plutselig var det greit å gå inn. Mot oppløpet kom hun til tet, og sammen med Jacob Johansen holdt de unna til seier foran Marshall Runner og Delacroix.

- Jeg visste jo at hun er så god på sitt beste, men det har vært problemer, ikke minst i startboksene. Nå fungerte det fint, men hun er nok enda bedre med litt svikt i banen, sa en godt fornøyd trener Gina Mathisen.

Layton Silent ©hesteguiden.com

Layton vant årets første løp på Øvrevoll, og nå var det klart for seier igjen. Han vant sikkert foran positive Symbol in the Sand, som ikke hadde startet på et drøyt år. Alan Wallace tok sin seier nummer ti for året, og dermed er han helt i tetstriden blant jockeyene.

- Han sto veldig fint til i løpet, men vant også greit. Har prøvd lenger distanse, men fremover blir det nok mest distanser rundt 1600 meter. Og så blir det jo spennende å se ham på gress, tror det kan slå positivt ut, mente trener Cathrine Erichsen.

Ousden House ©hesteguiden.com

Annette Stjernstrand/Nathalie Mortensen har hatt en strålende sesong på Øvrevoll i år. I V65-åpningen ble det dobbeltseier med Ousden House og Barny, med Nathalie som jockey på vinneren. På 50 starter i år kunne vi notere ni seire og 22 ganger på trippel. Flotte tall.

Tookwino ©hesteguiden.com

Are Hyldmo vinner mange løp hver eneste sesong, og nå passerte han dusinet fullt med Tookwino i amatørløpet. Det var langt frem i siste sving, hvor Buffalo Soldier fikk en stor ledelse. Men det hadde nok gått litt for fort i front, for Emilie Finckenhagen kunne sikte inn seieren i god tid før mål.

Stogas Dancer ©hesteguiden.com

Hanne Rådstoga var ikke sikker på om Stogas Dancer ville stå 1600 meter i V65-5. Men med god hjelp av Carlos Lopez hentet han igjen Reckless kort før mål.

- Det var en test, men det gikk jo fint, sa en fornøyd trener etter hestens første seier.

Jennyoje Stogas ©hesteguiden.com

Niels Petersen vant løp på bursdagen, og da kunne ikke Hallvard Soma være dårligere. Jennyoje var med fremme, så slått ut, men kom fint tilbake. Ulrika Holmquist red et flott løp på vinneren.

 

Jackpot i V65 ble til en jackpot. Det betyr store penger i potten neste torsdag med blant annet Derby Trial på menyen.