Spennende V65-start

Skrevet av Birger Christensen,  16.07.2018
Artikkelbilde
Fiftyshadesfreed. ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Første løp i V65-spillet har fått navn etter den norskfødte stjernen Nicki Hill. Vår favoritt blir Fiftyshadesfreed, trent av Lennart Jarven og med Trond Jørgensen på ryggen. To virkelige veteraner, og kanskje er summen av trenerens og jockeyens alder blant de høyeste i banens historie. Men alder er jo bare et tall, og begge har ungdommens mot. I det siste løpet slo Fiftyshadesfreed en topphest som Swedish Dream, og sistnevnte var sist torsdag målfotoslått i Arnfinn Lunds Minneløp (som for øvrig trente Nicki Hill).

Feltet inneholder også andre interessante navn. Simmy's Copshop vant lett sist, men da hadde han flere kilo i hånd. I tillegg er vi spente på distanseevnen. Vinner han nå, bærer det bud om en spennende fremtid. Går det ikke så bra, blir det nok mest sprint fremover.

Vi må også ta med litt om Captain of Comerce. Var slått på foto i Dansk Derby, og de to siste startene var et par tilbake. Første ble han toer bak Vortex i Fearnleyløpet. Deretter var han ikke så mange lengdene bak Brownie i Marit Sveaas' Minneløp. Men trolig trenger nok Bjørdal-hesten et løp eller to i kroppen.

Vår litt dristige banker blir dansktrente treårige Petrushka. Men i den siste starten var hun langt foran Garcon, som i det minste er en premiekandidat i Dansk Derby. Dette selskapet skal den dansktrente hoppa ha en god sjanse.

Det ble ikke så høye premier sist torsdag. Nå virker løpene klart mer åpne, og det blir nok pene premier for seks rette torsdag.