Strålende storløp

Skrevet av Birger Christensen,  12.07.2018
Artikkelbilde
Our Last Summer ©hesteguiden.com/

Storløpene vi fikk se på Øvrevoll torsdag kommer vi sent til å glemme. Our Last Summer var enorm som vinner av Oslo Cup, og Arnfinn Lunds Minneløp munnet ut i en knallhard duell mellom Busybeingfabulous og Swedish Dream. Førstnevnte vant og ga Niels Petersen en sterk dobbel.

Our Last Summer imponerte alle

Oslo Cup ble et toppløp slik et toppløp skal være. Høy fart hele veien, og den beste hesten var helt suveren. Derbyvinneren fra 2016, Our Last Summer, var tilbake på sitt aller beste.

- Jeg ville at de andre skulle få jobbe for å følge med. Denne hesten har betydd noe helt spesielt for meg, og da er det ekstra moro når det klaffer, sa Rafael Schistl. Our Last Summer gikk for første gang mot de beste av den eldre eliten over 2 400 meter, og du verden hvor imponerende han var.

- Jeg må innrømme at jeg har tvilt etter den svake fjorårssesongen, og da er det ekstra godt når det lykkes, sa Nils Petter Gill, som eier vinneren sammen med Wibecke Nagell-Erichsen.

- Må få takke alle som har hjulpet til med å få Our Last Summer tilbake på rett kjøl. Dette var stort, sa Niels Petersen.

Bak vinneren var Fearless Hunter knallgod toer. Han har også hatt mye problemer, og dette var et stort skritt i riktig retning. Hurricane Red ble tredje og har raden 1-2-3 i de tre siste utgavene av Oslo Cup.

Busybeingfabulous ©hesteguiden.com/

Busybeingfabulous ga alt

I Arnfinn Lunds Minneløp ble det også servert skikkelig racing. Fil Rouge dro av gårde i et voldsomt tempo, og han holdt flott til tredje. Men han kunne ikke stå imot vinneren og meget imponerende Swedish Dream. De to gikk hode-hode mot mål, en kamp i publikums smak.

- Stort for meg å vinne den første utgaven av Arnfinn Lunds Minneløp. Husker at Arnfinn kom fra Florida og at søsteren min og jeg fikk t-shirts da jeg var liten guttunge, sa Jan-Erik Neuroth.

- Trodde mest på Busybeingfabulous i min kvartett. Ble nervøs da Swedish Dream ble nærgående, men det holdt. En dag som gjør at jeg nok sover godt i natt, sa Niels etter at vinneren ble millionær med god margin.

- Litt surt å bli slått med så lite, men samtidig er jeg superfornøyd med prestasjonen til Swedish Dream. Nå går vi trolig til Swedish Open Mile i begynnelsen av august, sa en fornøyd trener Annike Bye Hansen

Beau Nuage ©hesteguiden.com

Årets første toårsløp ble flyttet fra gress til sand. Seieren gikk til Beau Nuage, som kjempet seg forbi ledende Ramone i finishen. Wido Neuroth trener vinneren, som sønnen Jan-Erik satt på ryggen av. Svenskfødte Ramone var også flink, mens de andre hadde et lite stykke frem. Men det kommer med erfaring.

- Det var fine toåringer i paddocken. Beau Nuage er en halvsøster til Jet Pilot, og det så bra ut. Har i alt 12 toåringer, og det er mange fine talenter i den flokken, sa Wido, som er spent foran Derby på Jägersro søndag. I and I og Buddy Bob er hans Derby-hester søndag.

Simmy's Copshop Beau ©hesteguiden.com

Simmy's Copshop var stor favoritt i V65-åpningen. Yvonne Durant var ikke helt fornøyd med de to første startene på banen, men nå ble det en enkel seier. Story Minister sørget for dobbeltseier til stallen.

- Han hadde jo fine resultater i England. Trodde han skulle stå 1600 meter, men er nok nærmere en sprinter. Det blir mange fine oppgaver fremover, og til neste år skal han være helt på topp, sa Yvonne om vinneren som Oliver Wilson hadde en grei oppgave med.

Dickie Dickens ©hesteguiden.com

På Oslo Cup-dagen i fjor vant Dickie Dickens på sandbanen. Torsdag gjentok han bedriften. Rett til tet og føring uten hardt press gjorde at han holdt unna hele veien. Elione Chaves red som ofte før et godt beregnet løp på Dickie Dickens.

- Han er veldig bra på mellomdistanse på sandbanen, sa trener Are Hyldmo. Han blir stadig bedre etter det stygge uhellet for snart en måned siden, og godt er det.

Persian Wave ©hesteguiden.com

Amatørene ga oss en fin fight. Persian Wave tok teten, slapp noen konkurrenter innpå seg, men dro fra igjen i spurten. Formtrener Tobias Hellgren fikk en fin seier, og Mina Haug tok årets første på Øvrevoll. Men på Strømsholm er hun eneste norsk som har vunnet i år.

Hands Up ©hesteguiden.com

V65-finalen ble vunnet av Hands Up etter et fint ritt av Nathalie Mortensen.

- Hands Up er en gammel gubbe, som gjør som han vil. I dag ville han, sa Nathalie.

Travguruen Anders Mikkelborg hadde tatt turen til Øvrevoll og tok jobben som intervjuer. Det løste han på beste vis, så Anders viste at han følger godt med på galoppen også. Var godt forberedt og stilte gode spørsmål.