Yvonne og norske hester i forgrunnen

Skrevet av Birger Christensen,  23.07.2018
Artikkelbilde
Yvonne tilbake i salen torsdag 26 juli

De to største løpene torsdag er samtidig de to eneste løpene på gressbanen. Begge oppgjørene er forbeholdt norskoppdrettede hester. Best betalt er Eyvind Lyches Minneløp for treåringene, som kjemper om 100 000. Lyche var en meget viktig person i banens tidlige historie, og som hesteeier vant han Norsk Derby tre ganger på de første ti årene.

Størst oppmerksomhet i løpet får uten tvil Yvonne Durant, som har skaffet seg lisens og nå gjør come back. Cool as Ice eies av døtrene Demi og Daniella, og nå får de se mamma som jockey. Det er nokså nøyaktig syv år siden hun sist red løp på Øvrevoll, da ble det seier med Ko Zin. Det er nok temmelig mange som vil følge spent med når hest nummer 4 rir til start i 5. løp.  

Ganske sannsynlig blir Crossroad Blues relativt klar favoritt. Fire starter har gitt to annenplasser etterfulgt av to seire. Men nevnte Cool as Ice og Muy Sereno tror vi kommer til å by på tøff motstand. New Man er også en tenkbar utfordrer.

I Norsk Forening For Fullblodsavl Løp er fem av åtte startende fire år gamle. Vi har tippet Delacroix først, men vet ikke om 1980 meter kan være litt langt. Uansett er det veldig ofte jevnt over mål i dette løpet, og flere ganger er det kommet overraskelser. Positivt er det i hvert fall at så mange unge norske hester er til start.

To sentrale trenere fyller år på Øvrevoll torsdag. Både Hallvard Soma og Niels Petersen har bursdag. For Hallvard finner man alderen ved å fortelle at den er den samme som de siste sifrene i fødselsåret. Niels er 12 år yngre, samme årgang som Fredrik Johansson og Jacob Johansen.

Sist fikk spillerne problemer med å løse V65-rebusen. Det endte med jackpot, noe som ga et pent tilskudd på nesten 280 000 til sekserkassa. Veldig lett lir det neppe denne gangen heller.