- En outstanding hest

Skrevet av Birger Christensen,  13.06.2018
Artikkelbilde
Learn By Heart ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

- Dette er en outstanding hest, og jeg tror ikke han skal ha problemer med å stå Derbydistansen på Øvrevoll i august. Men før det kommer vi tilbake til 2000 Guineas om et par uker, sa trener Bent Olsen etter at Learn By Heart hadde lekt seg til seier i generalprøven foran store oppgjør for treåringene.

Elione Chaves hadde en behagelig reise på den store favoritten, og etter den oppmerksomheten som en hest etter Frankel får, er det artig når forventningene blir innfridd. Bak den suverene vinneren gikk årsdebuterende Simmy's Copshop et fint løp. Skal vi våge oss på et tips, er dette en treåring vi vil få se i større sprintløp om litt.

Marshall Runner ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

De norskoppdrettede hestene hadde et fantastisk oppgjør, hvor nesten alle hadde vinnersjanse 200 meter fra mål. Inne ved railen kom Silja Støren og Marshall Runner, og på målstreken var de først. Flott innsats både av hest og jockey.

- Han var litt treg fra start, men det regnet jeg med på en så kort distanse. Han ble skadet i fjor, men nå var det verdt å ventetiden, sa en fornøyd Silja.

- Vi er veldig glad i Marshall Runner, en ærlig og fin hest. Hadde tro på mine to i dag, og Lakota Legend gikk også flott som lite slått, sa trener Isidro Vergara.

Swedish Dream ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

V4-3 og V5-1 ble et herlig oppgjør mellom Swedish Dream og Kildare. På streken hadde førstnevnte og Carlos Lopez marginene på sin side.

- Dette synes jeg var veldig fortjent. Han sliter dessverre en del med nerver, og det håper jeg vi skal få rettet på. Hvis alt går etter planen, satser vi på start i Arnfinn Lunds Minneløp i juli, opplyste trener Annike Bye Hansen.

Denico ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Amatørløpet var siste avdeling i PA Minibuss Cup. Willa Synøve M Schou tok cupens andre seier sammen med Denico, og dermed var sammenlagt-triumfen et faktum. Willa vant også denne serien i fjor.

- Utrolig gøy å få så fine sjanser. Denico er en flott hest å ri, han kjemper helt til mål, sa Willa. Vi sier også som Thomas Gjelsås, hvor de fleste i vinnerpaddocken mener at de har vært heldige.

- Dere har vært gode også, det er en grunn til at dere vinner.

Buffalo Soldier ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Det var mange jevne oppløpskamper onsdag, og V4-finalen var intet unntak. Buffalo Soldier var fremme i front før svingen, og de fightet helhjertet frem til målstreken mot angripende Tool Box Carlras. Alan Wallace og Jan-Erik Neuroth kjempet like hardt som hestene, og det var Alan på Buffalo Soldier som beholdt sitt lille forsprang.

- Dette var gøy. Har ventet litt på at han skulle vise seg som en glad hest igjen, en som elsker å gå løp. Veldig bra at han gikk så bra på gresset, da blir tilbudet bedre, sa eier og trener Annie de Mora.

Aife @hesteguiden.com/rogersvalsrød

Roar Hoel har hatt en flott start på sesongen. To strake med Fil Rouge ble fulgt opp av en dobbel også med Aife. Den fine hoppa var veldig god på høsten som toåring, og nå virker hun å være tilbake på stallen til Yvonne Durant.

- Det går litt på lysten for Aifes del. Nå ser hun ut til å ha lyst, og da går det veldig bra, sa Roar Hoel. Lærlingene Kaia S Ingolfsland og Nora Hagelund Holm tok en klar dobbel mot proffene.

Smooth Escape  ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

En fin galopplunsj ble avsluttet med en enkel seier til Smooth Escape og Anna Pilroth. Dermed beholder Anna teten blant jockeyene, og Gina Mathisen fikk med seg en seier til Andebu. Fem trenerseire og fire jockeyseire til våre dyktige kvinner lar seg avgjort høre.

- Hestene mine liker seg best når det er svikt i banen. Men det var gøy å se Smooth Escape på oppløpet, der gikk hun bra, oppsummerte Gina.