Backcountry imponerte

Skrevet av Birger Christensen,  21.06.2018
Artikkelbilde
Bckcountry ©hesteguiden.com

Før V-spillene startet på Øvrevoll torsdag, fikk vi se en flott prestasjon av Backcountry. Han vant fem løp i fjor, og nå kom årets første. Det blir neppe den siste. Ellers innfridde folkebankeren Ginseng, da Carlos Lopez kom frem i en svært trang luke.

Backcountry stilte med toppvekt i første løp. Formtallet var 89, men det hindret ham ikke i å ta en sikker seier. Nærmest fulgte stallkameratene Calcaterre og Majestic Max.

- Jeg hadde en god følelse hele veien og følte at han hadde mye å gå med. Synes seieren ble grei. Trolig kommer vi tilbake til Øvrevoll om to uker, før vi satser mot storløp i Sverige, fortalte seiersjockey Nathalie Mortensen. Moren Annette Stjernstrand trener med stor suksess.

Stenid ©hesteguiden.com

Stenid vant på Gøteborg søndag, men da var marginen ytterst knepen. Nå var det 900 meter rett frem, og han var klart bedre enn over samme distanse for to uker siden. Unge Alina Øhgren red et flott løp på vinneren, og Henrik Engblom sørget for andre strake til Sverige. Henrik red for øvrig en vinner på lørdag på det fantastiske anlegget Strømsholm.

Ginseng ©hesteguiden.com

Favorittspillerne holdt pusten i V65-2. Carlos Lopez lå bak tethestene, men hadde ikke åpning. Han fikk til slutt lirket seg plass, og da avgjorde han sikkert. Honnør også til Deecider og Marrington Twist blant flere som ikke var så mye slått.

- Det ble litt mye klabb og babb, men det løste seg. Hun må være atskillig bedre for å ha noe i 1000 Guineas og eventuelt Derby å gjøre, men det hadde nok blitt lettere i dag om Lopez hadde fått fri bane tidligere, sa trener Annike Bye Hansen.

Herlad ©hesteguiden.com

10-årige Herald vant ett løp i 2014 og ett i 2015. Nå var det nesten tre år siden, og da syntes Herald det var på tide. Franco Gonzalez Rocha red et fint løp innvendig på hesten som trenes av Helen Nilsson. Og den svenske suksessen fortsatte med tre seire etter fire løp.

Dramatic Act ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Dramatic Act er en hest som aldri slutter å imponere. På god gressbane har han gått mange flotte løp, og etter to gode løp før i år, var det nå klart for seier. Aife bød opp til kamp, og lærlingene Didrik Finnbråten og Kaia S Ingolfsland hadde en frisk kamp. Caroline Sommerfelt trener vinneren.

-  Dramatic Act får det litt på sine premisser, sa Caroline om den andre strake vinneren på ti år.

Anachronist ©hesteguiden.com

200 meter fra mål gikk favoritten Martini og så ut til å gå mot seier. Men Anachronist og Rafael Schistl hadde andre planer, og Julien Delamare kom fort helt ytterst i banen. Førstnevnte rakk akkurat frem, og Isidro Vergara kunne sikre seg en ny seier.

- Jeg hadde litt tro på ham i dag, sa han før løpet, og "The Mexican" fikk rett.

Moonflash ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Moonflash dro tidlig til tet i siste løp. Så litt slått ut, men fightet flott tilbake. I fjor vant Fanny Olsson og Tollef Langvad på Moonflash, begge til 18 i odds. Nå ble det 8 i odds, og etter en liten incident med vektkontrollen var seieren klar.

 

V65- og V4-finalen var svært spennende for de få spillerne som sto igjen med rette markeringer i alle løpene. Det endte med "kassa" både i V65 og V4. Dermed var det i hvert noen fornøyde spillere som fikk med seg en god slant ekstra i feriepotten.

 

Omsetningen var kanskje litt skuffende ved første øyekast. Men med spill til ti baner, V65 til Bergen og Øvrevoll og jackpot-trykk til en svensk bane, forstår vi at det ikke ble helt topp.