Dobbel Olsen i Guineas?

Skrevet av Birger Christensen,  24.06.2018
Artikkelbilde
Queen Estoril. Foto Svensk Galopp

Bent Olsen er Skandinavias mestvinnende trener i 2018 etter seieren med Queen Estoril på Bro Park forrige mandag. Nå satser han på en dobbel på Øvrevoll. Både Queen Estoril og Learn By Heart blir favoritter i henholdsvis 1000 og 2000 Guineas på Øvrevoll torsdag. I tillegg er det Damenes Aften, og vi håper de fremmøtte kvinner setter sitt preg på løpsdagen.

Nevnte Bent har på de ti siste årene vunnet 1000 Guineas to ganger (Dingle View og Prinsessen) og 2000 Guineas tre ganger (Dan Tucket, Jubilance og Brownie). Men har ikke vunnet begge løpene på samme dag, og fortsatt mangler en Derbyseier på Øvrevoll.

I 1000 Guineas har han nevnte Queen Estoril, som er i storform. Gikk bra i Dubai i vinter og har vunnet Mowerina (den danske utgaven av 1000 Guineas) og svenskenes 1000 Guineas. Hun har startet en gang på Øvrevoll, da hun vant kriteriet i fjor høst. Motstanden er formidabel, men Queen Estoril er en berettiget favoritt. I bakgrunnen har Bent også Monza til start, ingen dårlig hest i løpet om favoritten skulle svikte.

 

Learn By Heart er Olsens sjanse i 2000 Guineas. Han vant lett i Øvrevoll-debuten, uten at vi fikk noe fullgodt svar på hvor god han er. Det får vi kanskje torsdag og aller helst 26. august i Norsk Derby. Vi velger å doble bongen med Duca di Como fra Cathrine Erichsens stall. Hvor god er egentlig han? Lekte hjem debuten og var tilnærmet like overlegen på 17. mai, da mot langt bedre motstand. Det er andre sterke kort i feltet, men vi tror først og fremst på en duell.

 

Damenes Aften er et flott tiltak. Det er en rekke tilbud for de fremmøtte kvinner, og Thea Steens Minnefond og Kreftforeningen fortjener bred oppslutning. Helt opp mot Peter Townsend, som i 1955 var så nær man kan komme en superkjendis, kommer man nok ikke. Da var andelen kvinner på banen over 90 prosent for å få et glimt av Peter Townsend, som hadde et nært forhold til personer i det britiske kongehuset. Men vi håper at alle som velger Øvrevoll på torsdag får en minnerik aften.