Duca di Como og Queen Estoril Guineas-vinnere

Skrevet av Birger Christensen,  28.06.2018
Artikkelbilde
Duca di Como ©hesteguiden.com

Duca di Como tok en flott seier i 2000 Guineas, mens favoritten Queen Estoril avsluttet råsterkt til seier i 1000 Guineas på Øvrevoll torsdag.

Hvor god er Duca di Como? Det var et sentralt spørsmål foran årets 2000 Guineas. Svaret er utvilsomt at han er veldig god. Han holdt unna for årsdebuterende Square de Luynes og Buddy Bob, mens Learn by Heart ikke hadde dagen.

- Dette er en fantastisk hest, som bare har startet tre ganger. Han står fortsatt igjen i Derby, men han må roe seg om han skal stå den distansen. Nå kom han litt tidlig til front, men Carlos (Lopez) klarte å holde ham i gang, sa en strålende fornøyd Cathrine Erichsen. Hvis vi ikke har blingset kraftig, var dette den første seieren i 2000 Guineas både for Cathrine og Carlos.

Square de Luynes og Buddy Bob spurtet begge flott til plassene bak vinneren. Square de Luynes hadde ikke startet siden kriteriet i fjor, og han blir sært spennende å følge.

Queen Estoril ©hesteguiden.com/

Queen Estoril fikk en stopp underveis og så ikke ut som noen vinner 200 meter fra mål. Da trodde vi at Cathrine og Carlos skulle ta en dobbel med Shantou. Men avslutningen til Queen Estoril var av ypperste merke, og Elione Chaves hadde kontroll 50 meter før mål.

- Grunnlaget ble lagt i Dubai i vinter. Vel hjemme ble det seier i Dansk 1000 Guineas, før det ble triumf på Bro Park. Den tredje strake gevinsten i 1000 Guineas er virkelig verdt å feire. Det er bare ti dager mellom de to siste startene, så nå tror jeg hun skal få en liten pause hjemme, sa Bent Olsen. Den danske championen har nå tre seire både i 2000 og 1000 Guineas på Øvrevoll de siste ti årene, det er flotte tall.

Fiftyshadesfreed ©hesteguiden.com

Den flotte løpsdagen åpnet med et løp for gode milere. Klart best var Fiftyshadessfreed etter et godt ritt av Sandro De Paiva. Og trener for den flotte skimmelen er gode gamle Lennart Jarven.

- Et fantastisk individ. Han forsøker å ta vare på meg på beste sett, og jeg gjør det jeg kan for å svare tilbake på samme måte. Lennart var også på Øvrevoll som Tattersalls representant i forbindelse med 1000 Guineas.

- Husker godt da jeg vant løpet med Rusty Lady med Trond Jørgensen som makker, berettet Lennart. Men det var ikke riktig så lenge siden som han trodde. Rusty Lady vant løpet i 1987, for 31 år siden.

Majestic Max ©hesteguiden.com

Flott sprint ble vi vitne til i løp 2. Sweet Zain så ut som en vinner en stund, så kom Martini, men aller fortest gikk Majestic Max.. Dermed gikk Carlos Lopez til topps blant jockeyene, dog med knepen margin.

- En herlig hest, som jeg digger skikkelig. Han er blitt ti år og må ha det litt på sine premisser, og han er ute i paddocken flere timer hver dag. En jernhest, som aldri har problemer med bentøyet, berettet en fornøyd trener Annike Bye Hansen.

My Cup Of Tea ©hesteguiden.com

Amatørløpet ble en svensk duell mellom My Cup of Tea og Royal Starlight. Alina Øhgren og Mina Haug red begge fine løp, og på streken var My Cup of Tea først.

- Jeg er nærmest sjokkskadet. To seire på to ritt på Øvrevoll, da blir man målløs, sa Alina. Hun rir bra også i Sverige og er et stort talent.

- Synes det var fortjent. Alina red et flott ritt. Hun er seriøs og trener hardt, sa Henrik Engblom, som vet litt om det å trene som jockey.

Baltic Eagle ©hesteguiden.com

Baltic Eagle har vært jevn og god i år med to seire og to annen på fire starter. Nå satt Sandro De Paiva på ryggen, som tok kveldens seier nummer to.

- Vi får ri litt på handicap-bølgen i noen starter til, så får vi se om han kan bli klar for større oppgaver til høsten, sa trener Wido Neuroth. Han har slitt med luftveisproblemer på stallen, og dette var faktisk den første seieren siden I and I vant i slutten av mai.

Rock Dancer ©hesteguiden.com

Rock Dancer viste form i Gøteborg forrige søndag. Tross en dårlig start rakk han frem til seier. Formjockey Carlos Lopez vant fem løp onsdag og tre løp på Øvrevoll, og nå er han trolig på vei mot sitt femte championat på rad. Hallvard Soma trener vinneren, og den godeste Hallvard tok like godt en dobbel på slutten av kvelden. Ciccarelli var tidlig i tet og hadde ingen problemer med å holde unna. Didrik Finnbråten var dyktig sjåfør.

Damenes Aften hadde mange påmeldte, og det ble i det hele tatt en hyggelig kveld for de mange fremmøtte.

Ciccarelli ©hesteguiden.com