Fin lønn i lunsjen?

Skrevet av Birger Christensen,  28.06.2018
Artikkelbilde
Baccountry ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Både V4- og V5-spillet i lunsjen på Øvrevoll onsdag er av den krevende sorten. Hovedårsaken til hodebryet ligger i løp 3 og 4, som inngår i begge V-spillene. 13 og 15 hester er starterklært i de to løpene, og umiddelbart ser det krevende ut å løse de to rebusene. En banker eller en lås på et par hester kan være nøkkelen til suksess.

De øvrige løpene er i det minste ikke like velfylte. Trener Annike Bye Hansen har i våre øyne noen spennende muligheter. Aconcagua i V4-2 var i siste start sterkt forbedret, og hans toppnivå er høyt. 1730 meter på gresset behøver ikke være så gal distanse, han fikk tross alt premie i Derby i fjor. I V5-spillet har Annike kvartetten Foxcatcher, toppsprinterne Captain America og Majestic Max, samt den lovende treåringen Muy Sereno. Av disse endte vi opp med Foxcatcher som banker. Hun var god i seiersløpet og like bra mot eldre hester sist. Foxcatcher er den eneste i feltet som har vunnet, og vi tror hun legger på til to. Eier og oppdretter av Foxcatcher og Captain America er Espen Ski, så det kan også for den tidligere toppjockeyen bli en hyggelig lunsj.

 

For å få fyldige felter, har Øvrevoll stor nytte av at svenske trenere starter flittig på banen. Hele 16 hester tar turen over grensen, og aller flittigst er Annette Stjernstrand med fem starter. Hun har vist form på mange hester på stallen, og kvintetten onsdag ser spennende ut. Både Barny, Ousden House, Roman Princess, Royal Starlight og Backcountry har vunnet allerede, og sistnevnte blir veldig spennende i et løp som kan gå ned mot banerekorden.

 

Det er tredje gang det er onsdagslunsj på Øvrevoll i år. Etter løpene onsdag, er det torsdager som gjelder. Slik blir det frem til Derbyhelgen 25. og 26. august. Hører du til blant dem som liker onsdagslunsjer på galoppen, må du sette av onsdag 12. september. Før den tid blir det riktig mye å glede seg til.