Hard kamp om jackpotkronene

Skrevet av Birger Christensen,  04.06.2018
Artikkelbilde
Calcaterre. ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Øvrevoll-sesongen startet relativt enkelt for spillerne De to første torsdagene var det kun V4 og V5, og på åpningsdagen var utbetalingen bra. Så kom det tre løpsdager på rad hvor favorittene florerte. Dette kan ikke vare, tenkte vi. Ganske riktig, de tre siste løpsdagene har det ikke vært lett å prikke in seks rette.

26. april ble det meget beskjedne 138 kroner for fire rette og 145 kroner for fem rette. Årets første V65 kom 3. mai, og seks rette ga forsiktige 2 379 kroner. Men fra 17. mai har det vært andre boller. Ingen med seks rette verken 17. mai eller 31. mai, mens den mellomliggende dagen betalte 318 532 kroner for å løse rebusen. Det hører med til historien at storfavorittene Icecapada, Martini og Crossroad Blues har vunnet, to av dem som løpsdagens største favoritt.

Torsdag er det 319 tusenlapper ekstra i sekserpotten, og vi forventer en omsetning som passerer millionen med god margin. Det er på ny en krevende rebus, og kanskje blir det som i juni for et par år siden. Da ble det jackpot i en jackpot-omgang, og da tok det helt av.

Vi skal selvsagt ikke glemme sporten opp i alle betraktninger om spillet. Allerede i første løp møter vi fem ypperlige sprintere. Annike Bye Hansen mønstrer duoen Calcaterre og Majestic Max mot tre svenske utfordrere, og det kan komme til å gå ned mot banerekorden. Den innehar Funk Soul Brother, som var sterk toer bak Martini sist. Han blir kanskje favoritt etter den innsatsen, men også Annette Stjernstrand vil ha et ord med i laget. Både Barny og Backcountry kan flytte på bena, og vi gleder oss til å bivåne løpet.

Gleder oss gjør vi også til V65-4, hvor hestene ligger rundt 80 i formtall. Kanskje dukker det opp en hest eller to helt opp mot eliten i løpet av sommeren.

 

Helt siden vi begynte å gå på Øvrevoll, og det er veldig lenge siden, har vi likt 900 meter på gresset. Starten går helt syd i banen, og det er full spiker fra start til mål. Lenge løp hestene 1000 meter, med mål oppe ved Stallkroa. Nå er både 1000-meteren og Stallkroa historie, men 900 meter går bra det også. I V65-1 har Miltonia vunnet på distansen, mens trioen Girlforce One, Monkey Bar Flies og Panama Jack har vært først i V65-2. Cavorting har banerekorden, og han var 11 år da han satte den. Hans siste seier var for øvrig i 2016, og da var Cavorting 14 år!

 

Ole Larsen Young Riders Championship er et flott tiltak for våre yngre ryttere. Lørdag ble det avholdt to løp på Klampenborg, og torsdag er det Øvrevolls tur. Det er veldig mange dyktige ryttere i Skandinavia, og det er stor prestisje å vinne hele serien. På side 17 er det mulig å lese mer om Ole Larsen i programmet, og vi tar også med hans to seire i Norsk Derby. De kom i 1986 med Fox's Den og Icecolt i 1991.

 

Vel møtt torsdag.