Ny finte av Fil Rouge

Skrevet av Birger Christensen,  07.06.2018
Artikkelbilde
Fil Rouge. ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

Forrige torsdag dro Anna Pilroth av gårde i en overlegen ledelse med Fil Rouge. Da var hester som Fearless Hunter og Coprah ute av stand til å ta igjen rømlingen. Nå var distansen lenger, og motstanderne var forberedt. Likevel valgte Anna samme taktikk, ledet med over 100 meter på det meste og holdt unna på ny. Sterkt av hest og jockey, samtidig som trener Yvonne Durant har gjort en flott jobb. Vi vet ikke hvordan det hadde gått om de andre jockeyene hadde fulgt bedre på, men merkelig så det absolutt ut.

- Han er en utrolig flott hest, som nå har fått mye mer selvtillit. Vet ikke helt hvor langt det vil rekke, men det ser jo interessant ut, mente Yvonne.

Barny ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Løpsdagen startet med et forrykende sprintløp. 200 meter fra mål var alle hestene inne med sjanse i løpet. Men da satte duoen til Annette Stjernstrand fart, og de sørget for dobbeltseier. Ulrika Holmquist ga Barny hans andre seier i karrieren, og Baccountry var nærmest.

- Det var jätterolig da Backcountry kom opp på siden, og Barny reagerte fint på de fleksible blinkersene. Hester er min pasjon, og det er fantastisk når det går så bra, sa Ulrika etter den fine seieren. Den svenske lærlingen ga seg imidlertid ikke med en seier. Hun red et perfekt løp på Ciccarelli inne ved railen og holdt unna for Monkey Bar Flies. Hallvard Soma trener vinneren.

Ciccarelli ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Miltonia ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

To løp fikk vi over 900 meter gress. I V65-1 var Miltonia klar favoritt, og hun innfridde da også til fulle.

- Synes selskapet så greit ut, men hun har stoppet en del på slutten før. Nå reagerte hun voldsomt da Carlos (Lopez) dro de fleksible blinkersene. Det blir trolig en ny start på 900 meter gress om et par uker, sa Are Hyldmo, som har hatt en fin start på sesongen.

Foxcatcher ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Maidenløpet ble et jevnt oppgjør hvor det til slutt sto mellom Foxcatcher og Hope and Glory. Førstnevnte fikk revansj fra det forrige møtet, og Sergio Alonso red et fint løp på vinneren.

 - Foxcatcher begynner å minne meg litt om Captain America, sa trener Annike Bye Hansen. Og noe særlig bedre skussmål er det ikke lett å gi.

Nataniel ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Nataniel er blitt 11år, men så ikke gammel ut torsdag. 200 meter fra mål virket han suveren, men Tiger Webb nærmet seg helt på slutten.

- Hadde tro i dag, for han har trent bra i det siste og forholdene passet, sa veterantrener Kjell Erik Swartling. Rafael Schistl satt på vinneren.

Det siste løpet ble en herlig fight mellom Mestre dos Magos, Bourbon Bay og Roman Princess. Med liten margin ble det norsk seier for Mestre dos Magos, trent av Tina Smith. Det var kun den tredje seieren i karrieren, mye takket være et velberegnet ritt av Ina Veronika Toverud, som leder klart i Ole Larsen Young Riders Championship.

Mestre dos Magos ©hesteguiden.com/rogersvalsrød