Spennende treårsløp

Skrevet av Birger Christensen,  07.06.2018
Artikkelbilde
Learn By Heart. Foto Burt Seeger

5. løp på Øvrevoll i lunsjen onsdag er ikke det største feltet vi møter. Men dette treårsløp er likevel ettermiddagens klart mest interessante oppgjør. Kan det tenkes at det finnes en stjerne, kanskje til og med en klassisk vinner i kvintetten?

Vi må starte med Learn By Heart, som Bent Olsen og Lone Kaj-Nielsen besøker Øvrevoll med. De har også gode Easter Surprise, men det er Learn By Heart det dreier seg mest om. Han er den første hest i Skandinavia til start med Frankel som far, og han ble fulgt med argusøyne da han årsdebuterte på Klampenborg for tre uker siden. Det endte i en kontrollert seier, men onsdag er det sikkert mer å gå på. Bent Olsen har uttalt at han drømmer om å vinne Norsk Derby, og denne hingsten, oppdrettet av The Queen kan oppfylle denne. Den eneste danske treneren med Derbyseier på Øvrevoll siden 1962, er Hanne Bechmann. Hun klarte til gjengjeld bragden tre ganger. Hanne vant siste gang i 1992 med superskrellen Reflection, nå skal Learn By Heart fikse biffen.

I mot kommer Yvonne Durant med interessante Simmy's Copshop. Hans innsatser i fjor ble vurdert til formtall 85, og med stigende form på stallen, kan han være et aktuelt motbud. Vi gleder oss også til å se Square de Luynes. Vant lett i debuten, før det ble annenplass i kriteriet etter en uheldig reise. Var forhåndsfavoritt i Vinterfavoriternas på Bro Park, men ble strøket ikke så lenge før start. Dette er etter vår oppfatning en topphest i årgangen om alt faller på plass.

Norsk Forening for Fullblodsavl løp har pene 60 000 i førstepremie. Treårige Muy Sereno møter fire fine fireåringer, samt noen som er litt mer rutinerte. Eldstemann er Dickie Dickens, som vant sitt største løp på gress med en førstepremie på 441 tusenlapper i Breeders. Etter den gang har han startet klart mest på sand, og han får kanskje merke ungdommens friskhet.

Siste runde i PA Minibuss Cup skal amatørene gjennom. Mina Haug og Willa Synøve M Schou har best utgangspunkt, men Susanne Lyseng er klart aktuell om hun vinner med Ponita. Også Silje Strand har en liten sjanse, men da må mye klaffe. Det er gavekort og ærespremie til vinneren.

Vel møtt til en sportslig lunsj på Øvrevoll.