Fin finale med banerekord

Skrevet av Birger Christensen,  22.11.2018
Dickie Dickens ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Årets siste løpsdag viste mye fin sport. Dickie Dickens satte banerekord, mens Tertian i løpet etter tangerte rekorden på 1100 meter. Are Hyldmo, Pål Jørgen Nordbye og Carlos Lopez ble dobbeltvinnere, mens Silje Strand gikk til topps i Øvrevoll Hestesport Cup.

Finaledagen åpnet med et fint løp til ny banerekord. Daydream Believer hadde rekorden, en hest som Dickie Dickens hadde mange dyster mot. Nå vant sistnevnte og overtok også rekorden. Flott innsats også av treårige New Man, som manglet plass i finishen.

- Synes Manuel Martinez gjorde et godt ritt ved å spare litt på ham underveis. Nå blir det mest sannsynlig ett år til i løpsbanen, mente Are Hyldmo, som har hatt en ny fin sesong. Han er femte på adelskalenderen med 670 seire, imponerende.

Tertian ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Tertian tok teten, og at banen på årets siste løpsdag var rask, viste det faktum at banerekorden til Mississippi ble tangert. Rock Dancer ble god toer, men det var lite å gjøre med Tertian. Andreas Tapia Dalbark satt på vinneren, mens trener Niels Petersen siktet seg inn på greenen i Florida.

Punktum Finale @hesteguiden.com

Punktum Finale vant det aller første løpet han startet i som toåring. Nå syntes han at det var lenge nok siden, og Carlos Lopez gjorde alt rett på ryggen. Seieren var nummer 398 på hesteryggen på Øvrevoll.

- Det var en super finale for Punktum Finale. Nå blir han ridehest, så det var flott å avslutte med en seier, sa trener Hallvard Soma.

Mongolian Navy @hesteguiden.com

Wido Neuroth fylte 70 år onsdag, og han vant nesten sitt eget jubileumsløp. Men Séraphine ble passert i finishen av Mongolian Navy, som tok sesongens første seier.

- Nå var det kaldt ute, men det varmet med en seier. sa trener Pål Jørgen Nordbye. Jacob Johansen red et flott løp på ryggen av vinneren. Pål ventet ikke lenge med en ny tur til vinnerpaddocken, da Priceless spurtet forbi konkurrentene i stor stil. To av to gjorde turen hjem til Askim lett. Carlos Lopez endte Øvrevoll-sesongen med å ta sin seier nummer 399. Det blir neppe langt inn i 2019 før nummer 400 kommer.

Priceless ©hesteguiden.com

Amatørene fikk æren av å avslutte sesongen. Etter en flott spurt kunne Emilie Finckenhagen seire med sin egen Queen's Delight. Hun endte da på 48 poeng i Øvrevoll Hestesport Cup, men det var ikke nok mot Silje Strand. Den fine løpssalen ble dermed hennes.

Da takker vi for i år, ønsker god jul og godt nyttår og vel møtt torsdag 25. april til våren.