Are holder stilen

Skrevet av Birger Christensen,  08.04.2019
Artikkelbilde

Til sommeren fyller Are Hyldmo 60 år. Det er 35 år siden Winning Flush vant det første av totalt fem Derby på Øvrevoll. Han har ett championat som trener (i 1999), og så sent som i fjor ble han toer, knapt foran Wido Neuroth. Are er uhyre flink til å få mye ut av sitt materiell, og få bruker flere timer til å studere proposisjonene. Å gi hestene riktige oppgaver, er en viktig del av trenerjobben.

- Det er ikke så veldig store endringer fra i fjor. Kjøpte to fine hester på åringsauksjonen i fjor. Cardhu er en  hest etter storsprinteren Alight, som ser flott ut, og Ekras Sir Cus virker også lovende. Svenske Windflower etter Verde Mar og Fru Johnsen er også veldig spennende.

 Are har i mange år hatt stallhester som har gått ekstra bra på sandbanen. Dickie Dickens, Miltonia og Tenango er eksempler på hester som gjør det skarpt på våren og høsten.

- Det er kun tre løpsdager før gressløpene tar fart på 17. mai. Nå er det jo løp på sand også om sommeren, med de er da i klart mindretall. Så det blir å satse på å få hestene løpsklare tidlig, samt å holde dem i form utover høsten, beretter Are.

Usikkert med hekkeløp

I mange år har Are hatt en ledende rolle i hekkeløp. Men de tre største bidragsyterne de siste årene, Omoto Sando, Varennes og Colourist er borte.

- Jeg har alltid vært glad i hindersporten, men det er blitt tynnet ut i rekkene. Kanskje det blir bedring når det blir klart for hekkeløp på Bro Park. Er litt inne på å prøve Lord of Trouble på hekk, undrer Are.

For første gang på flere år vant ikke Are løp på åpningsdagen i fjor. Ofte er det blitt både to og tre seire, og i år tror vi det kommer minimum en triumf. Se på det som årets første stalltips.