Are tror mest på Jurga

Skrevet av Tom W. Johannessen, Equus,  25.04.2019
Artikkelbilde
Jurga. ©hesteguiden.com/

Sesongåpning Øvrevoll V5/V4: Are Hyldmo ble toer på Øvrevolls trenerstatistikk i fjor. Han sender ut åtte på åpningsdagen - og tror mest på 6 Jurga i V4-finalen. Championjockey Carlos Lopez rir.

 Hestene har ingen superform, men alt ser ok ut. Det kom en "break" i midten av februar da vi skulle begynne å cantre. Tre-fire uker forsvant. Den siste måneden har vi trent godt, uttaler Are som ikke vil "skru opp forventningene": - Men med åtte starthester blir jeg skuffet hvis det ikke blir en seier, sier Øvrevoll-veteranen som fyller 60 i år.

* Her er Ares kommentarer til Equus om hester og sjanser åpningsdagen:

- 2 King Curtis (V5-2, Madeleine Haugland) vant i jerndivisjonen på en tung bane. Liker ikke når banen er rask og hard. Var ok første gang ut i fjor. Både han og løpet er vanskelig å vurdere, også på grunn av baneforholdene. Banen blir vannet, men blir ikke kjemperask. Utover løpsdagen kan den bli løsere og tyngre. King Curtis ser fin ut i trening, og han er en outsider - eller kanskje heller en premiesjanse.

- 7 Crossroad Blues (V5-3/V4-1 Carlos Lopez) vant tre og var tre ganger andre på dirt i fjor. Står på 78, det skulle ikke forundre meg om han kan 80 eller mer. Gikk bra første gang ut i fjor, ga da fire kilo til 2 Zahara og får nå to. Det kommer flere viktigere løp, men Crossroad Blues trener ok og skal regnes i toppen.

- 8 Dickie Dickens (V5-3/V4-1, Elione Chavez) vant fire løp i fjor og står ikke billig til med 87 i handicap - og ytterste startspor. Dette ser litt tungt ut. Han trengte et løp i fjorårssesongen. Mye kommer an på hva 3 Fil Rouge gjør? Hvis både han og Dickie Dickens går, kan de "drepe" hverandre. Jeg har mer tro på Crossroad Blues enn Dickie Dickens.

- 1 Geist (V5-4/V4-2, Manuel Martinez) har stått hos meg én måned. Var opprinnelig en Francisco Castro-hest. Har ikke gitt meg hakeslepp i trening og skal visstnok være bedre på gress. Er "svårbedömd" nå, men vinner nok sine løp etterhvert. Torsdag er dette en 3-åring mot eldre; altså vanskelig tidlig på året. Geist er ingen frontrunnertype.

- 3 Queen's Delight (V5-4/V4-2, Susanne Lyseng) ser bra ut. Vant i siste starten i fjor. Er god nok hvis det klaffer. Rytteren tar av fire kilo, på dirt'en er det mye. Styrer hun fornuftig på innvendig, skal Queen's Delight være i toppen her. Han kommer bakfra på 1750 meter. En god sjanse.

- 4 Julien Delamare (V5-5/V4-3, Elione Chavez) er igjen i min trening. Virker ok og ser fin ut, men har aldri vunnet løp på dirt. Hadde dette vært 1370 gress, ville jeg ha sagt at det kanskje var en vinner. Er imidlertid droppet såpass mye, at han er en outsider også på dirt'en. Men dette løpet er vanskelig å tippe.  

- 10 Miltonia (V5-5/V4-3, Madeleine Haugland) trodde jeg hadde nådd taket på slutten i fjor. Men hun holdt på å vinne 22. november da 3 Priceless kom og tok henne på slutten. Vi satser på et løp i rygg, hun ser fin ut og skal regnes. 

- 7 Jurga (V4-4, Carlos Lopez) er min beste sjanse torsdag. En slank type, kanskje den av mine som er mest klar. Hadde problemer med fordøyelsen i fjor, hun ser mye bedre ut i år. Ingen frontrunner, kommer på slutten. 1400 dirt hadde vært den ideelle distansen, men 1100 går også. Det er ikke mange i mot her, kanskje nr. 4 og nr. 1, men stort billigere løp enn dette får ikke Jurga. Må være en stor sjanse.

* Madeleine Haugland, som jobber hos Are Hyldmo, var sykemeldt etter en skade i nesten hele fjor. Er tilbake nå.

"Dette er ingen dirt-hester"
Trener Hallvard Soma er klassekamerat av Are Hyldmo fra ungdomsskolen på Østerås. Også han fyller 60 i år. Soma starter 8 Jennyoje (V5-4/V4-2, Carlos Lopez) og 9 Ciccarelli (V5-5/V4-3, Kaia Sofie Ingolfsland). - Dette er ingen dirt-hester, Ciccarelli er også litt tung. Ingen tro, sier Soma og gir noe som ligner et avslag til Equus. 

* Innleveringsfrister:
V5: 18.30
V4: 19.20
DD: 19.45