Cathrine Erichsen klar for ny sesong

Skrevet av Birger Christensen,  05.04.2019
Artikkelbilde

Cathrine Erichsen er den desidert mestseirende kvinnelige treneren på Øvrevoll gjennom tidene. Blant trenere som fortsatt er aktive, ligger hun på femteplass, og den plassen kommer hun til å beholde i overskuelig fremtid.

Sesongen i fjor var god, og det var særlig to treåringer som gjorde seg bemerket. Master Bloom var knallgod gjennom hele sesongen. På Klampenborg ble det en suveren seier i Dansk Derby, og han vant St Leger både på Øvrevoll og Bro Park. Cathrine står bak trioen Lord Divine - Silver Falcon - Master Bloom, som har seiret i Øvrevolls St Leger de tre siste årene. En slik trippel for en trener er første gang i banens historie. Duca di Como vant 2000 Guineas på Øvrevoll og var helt fantastisk på høsten. Slik han lekte med konkurrentene i Nickes Minne, glemmer vi ikke med det første.

Trolig legger vi årsdebuten for begge til Jägersro. 28. april går forløperen til Pramms Minne, og da får vi se om vi går for hovedløpet 19.mai. For Master Bloom blir det nok noen løp over lenger distanse, synes han står fint til med formtall 84. Begge har vist at de går bra på dirt track, så det blir spennende å se hvor de står, beretter Cathrine.

Fra England

Da vi pratet med Cathrine, kom hun fra England med en ny toåring til stallen. I slutten av april blir det en tur til Doncaster. Da er planen at Derbyhesten til Derby 2020 skal handles inn. Med 50 eiere har dette opplegget allerede fått mye oppmerksomhet. Det er på dags dato syv andeler igjen, les mer om Derbyhesten2020 her: https://www.ovrevollgalopp.no/derbyhest

- Ellers har jeg lyst til å si at jeg synes gjengen som jobber på banen får ufortjent mye kritikk. De er tidlig oppe om morgenen og står på. Vinter i Norge er ikke alltid lett å hanskes med, men jeg synes de er flinke, avslutter Cathrine.