Endelig vår for Niels

Skrevet av Birger Christensen,  03.04.2019
Artikkelbilde

I fjor tok Niels Petersen sitt åttende strake trenerchampionat, rekord på Øvrevoll. I vinter valgte han å bli hjemme, men det blir ingen gjentakelse neste vinter.

- Jeg synes rett og slett at det skjer alt for lite gjennom vinteren. Kan nesten garantere at det blir Dubai foran neste sesong. Tror både to- og firbente har godt av et opphold bort fra snø og kulde, i hvert fall føler jeg det slik, sier Niels.

Treningsforholdene på Øvrevoll i vinter var ok den første delen av vinteren. Men fra midten av februar ble det mildt og kaldt om hverandre, og da var det ikke så enkelt å gjennomføre gode treninger.

- Men slik har det nok vært for de fleste, og det er slik det kan være i vinter-Norge. Ett av målene er utvilsomt å ta et nytt championat. Er jo ikke mer enn 47 år, og jeg har helt klart planer om å holde på en stund til, fortsetter Niels. For selv med åtte strake titler, har han Wido Neuroth, Arnfinn Lund, Terje Dahl og Ole Svartshoel foran seg på den totale listen.

 Derby og partall

Fem Derby-seire har Niels Petersen på Øvrevoll. Siden 2010 har han vunnet annet hvert år frem til Square de Luynes. Men i år er det oddetallsår.

- I år skal det endres på statistikken, da skal jeg vinne Derby i år med oddetall. Kanskje er det Privilegiado som skal fikse biffen, men jeg har også andre sterke navn. Jeg synes det ser lyst ut med mange flotte nykommere, deriblant veldig mange spennende toåringer.

De som har vært en tur på stallsiden, har sett at det skjer en nylig påbegynt byggevirksomhet ved siden av stallen til Are Hyldmo. En stall med 37 bokser skal Niels flytte inn i.

- Det blir flott, og jeg har akkurat fått beskjed om at det skal ta rundt ni måneder før det skal være ferdigstilt. Det betyr at alt bør være på plass innen sesongen 2020, runder Niels av.