Høvikveien Kjøtt & Kolonial og Sant har laget en egen Øvrevoll Burger

03.04.2019
Artikkelbilde
Fra venstre; Markus Boiesen, Kirsti Teige Nilsen (Begge fra Høvikveien), LineMartine og Thomas fra Sant

Øvrevoll Galopp, Sant og Høvikveien Kjøtt & Kolonial har funnet sammen og utviklet en ny signaturrett. Kommende sesong vil alle kunne få kjøpt en spesiallaget hamburger på Sherryhaugen.

Her er det historie og samhold i alle ledd, over generasjoner. Christian Nilsen og Kirsti Teige Nilsen, som eier og driver Høvikveien Kjøtt & Kolonial sammen, er godt kjent for de fleste i Oslo og ikke minst i Bærum. Christian er tredje generasjons driver av butikken som ligger på Ramstad. Dette gjør han sammen med Kirsti Teige Nilsen. Noen kjenner kanskje igjen navnet Teige?. Kirstis farfar og far var nemlig veterinærer på Øvrevoll, så Kirsti vokste omtrent opp på Øvrevoll og er fortsatt veldig interessert i galoppsporten. 

Høvikveien Kjøtt & Kolonial; Christian og Kirsti

De siste årene har Høvikveien Kjøtt & Kolonial blitt kåret til Norgesmester flere ganger, i ulike klasser. Sist nå i 2018 for deres rødvinsmarinerte lammemørbrand. De selger sine selvproduserte hamburgere fra egen butikk, men spesialproduserer også for andre aktører. Nå har altså Sant, ved Thomas Sandum og LineMartine, vært nede hos Høvikveien og sammen med de ansatte, og kanskje aller mest Tom, satt sammen en spesiallaget hamburger som vil bli servert på Øvrevoll kommende sesong. ‘ Det har vært en del prøvesmakinger og tilpasninger, men det har vært veldig hyggelig og gøy’, forteller LineMartine, som også kjenner Kirsti godt fra før, da hun tidligere jobbet hos dem. 

‘Vi har fått signaler fra både sporten og folk som er innom på en løpsdag, eller fem, om at man ønsker seg en enkel og rask rett, som både smaker godt og er akkurat passe stor’, forteller Esben. ‘Derfor tok jeg kontakt med Kirsti og Christian for å høre om de ville være med på et samarbeid hvor de, sammen med Sant, utviklet en egen Øvrevoll Burger’. ‘Resultatet er blitt veldig spennende og bra’, avslutter Esben. ‘Vi satser på at dette blir en stor suksess og gleder oss til å servere vår nye signaturrett på Sherryhaugen’, forteller Sandum. ‘God er den garantert, i tillegg til kortreist, som også er veldig inn i tiden’, smiler Kirsti. Som gleder seg til samarbeidet og litt mer besøk på Øvrevoll gjennom sesongen. ‘Det er ikke så enkelt når vi holder åpent alle dager i uken fra kl 1000-2000, men på torsdagskvelder skal jeg få med meg Christian opp på Øvrevoll’, avslutter Kirsti