Smith, Bjørdal og Nordbye?

Skrevet av Birger Christensen,  29.04.2019
Artikkelbilde
IKC Fiction ©hesteguiden.com

Tre trenere, som ikke har de aller største stallene, viste flott stallform på åpningsdagen. Tina Smith, Jan Bjørdal og Pål Jørgen Nordbye hadde første løpsdag finn form å vise til. Nå blir det spennende å se om de kan følge opp med gode prestasjoner en gang til.

Tinas vinner torsdag ble Reckless, som vant meget lett. Nå setter hun sin lit til duoen Pal O'Mine og IKC Fiction. Planen er å ta med de to til den store Pramms-dagen 19. mai, og Tina rapporterer at begge trener bra. IKC Fiction var helt rå på våren i fjor, da hun hadde sikret seg tre kjappe gevinster før 17. mai. Begge er best på sand, og dermed blir det naturlig å satse på denne årstiden.

Pål Nordbye har to hester som gjør seg bemerket i sin klasse. På finaledagen i fjor tok de seg av årets to siste løp. Sist torsdag seiret Mongolan Navy, mens Priceless spurtet sterkt til tredje. Nå møter sistnevnte Julien Delamare, som skilte de to Nordbye-hestene sist. Priceless og Julien Delamare blir uten tvil mye betrodd også nå på torsdag. Mongolian Navy skifter fra 1100 til 1600 meter, men vant over 1600 meter på det nevnte finaleløpet i fjor. Al Buraq er med på den samme distanseøkningen, men disse to har i hvert fall fordel av løp i kroppen.

Chachapoya var også en vinner på åpningen. Da var Queen's Delight nærmest, og vi tror begge hevder seg også denne gang.

Nå ble det mye snakk om løp i kroppen, men nå på våren har det mye å si. Annen løpsdag i fjor het tre av vinnerne Cool Kid, Favilla og IKC Fighter. Samtlige gjentok seieren fra åpningsdagen, og i tillegg vant storfavoritten Duca di Como. Da ble det de laveste utbetalingene med stor margin for hele året. V5 betalte 145 kroner, mens V4 nådde 138 kroner. Så lavt kommer vi neppe på torsdag. Noen av de nevnte hestene i teksten tror vi kommer til å innfri.

Da ønsker vi lykke til med sesongens andre løpsdag. For den del av publikum som gleder seg til gressløp, er det ikke lenge til 17. mai. Ettermiddagen på nasjonaldagen bør oppleves på Øvrevoll.