Wido åpner ballet

Skrevet av Birger Christensen,  15.04.2019
Artikkelbilde

Onsdag er det lunsjløp på Jägersro. Da tar Wido Neuroth med seg tre hester til banen i Malmøs utkant. Det er første gang i 2019 at norsktrente hester kommer ut i løp. De to flotte Perlen-hoppene Appelina og Nouvelle Lune tar turen sammen med Bolt.

- Appelina har vist mange ganger at hun trives godt på banen. Hun er meldt i Pramms Memorial, som går 19. mai, og dette blir en spennende generalprøve. Nouvelle Lune har aldri startet på Jägersro. Hun er meldt både i Derby og Oaks, og jeg vil ha et første svar på hvordan hun håndterer banen, beretter Wido. Bolt har tatt sin hittil eneste seier nettopp på Jägersro, en hest som har mer inne enn han har fått ut til nå.

-Ellers har vi lagt en plan for 2019 sammen med mine kunder. Vi planlegger å starte en del utenfor Skandinavia, har lyst til å ha det litt moro. Har jo gjort det bra i Tyskland og Frankrike før, og jeg tror at materiellet er spennende nok til reise litt med. Dessuten er det artig å treffe nye mennesker, samt å se baner med en annen profil enn vi er vant med.

 Tysk Derby

- Jeg har hatt en drøm i alle år om en gang å få vinne Tysk Derby. Med Appel au Maitre og Sir Lando ble det to fine fjerdeplasser (sistnevnte passerte mål som tredje, men ble flyttet ned til fjerde). Det blir ingen start der i år. men neste år satser vi på det. Blant våre ti toåringer er det noen med avstamning og eksteriør som jeg tror kan være gode kandidater, forteller Wido. Det er tydelig at han har ekstra stor tro på stallens ungdommer.

Når det gjelder de fireårige og eldre, er han spent på Buddy Bob.

- Jeg håper og tror at han tar steget inn i eliten. Pas de Secrets er også en meget bra hest, men er best på lange distanser og tung gressbane. Da er ikke tilbudet så voldsomt på hjemmebane.