Omtaler av hestene til start 24. august

Skrevet av Birger Christensen,  20.08.2019

Birger Christensen har også denne uken tatt for seg løp for løp, hest for hest for å gi deg sine vurderinger før løpene.

Første løp går kl. 11.55. V5: 2.-6. løp. V4: 4.-7. løp. DD: 5.-6. løp.

1. løp:

Peer Gynt: Debuterer, men går sikkert et ok løp. Må gå til rundt 70 i debuten for å hevde seg. Moren var rask.

Pascal: Gikk sitt beste løp i siste start. Det var godt nok til å kunne kjempe i toppen her.

Geist: Går på det jevne. Trippelkandidat, men mangler litt i finishen til at vi våger å tro på seier.

Rare Emerald: Etter vår mening feltets beste hest. Er ofte litt treg fra start og sandbanen et ?

Quiet Weekend. Har gjort det ok på de danske provinsbanene. Kan klare en trippelplass.

Tsupermand: Kan sikkert bli bra på sikt. Men vi tror han trenger flere løp for å lære.

Paul Besson: Debuten var ikke stort å skryte av. Forbedrer seg nok, men neppe nok til å blande seg i toppen.

2. løp:

Al Buraq: Har hatt en fin sesong med tre seire. Møter bedre hester, men er spennende på klar bunnvekt.

Delacroix: Årsdebuterte ikke før 18/7 etter en mislykket tur til Malmø. God toer sist. Regnes i et jevnt løp.

Erasmus: Lett seier sist, fikk fem kilo for det løpet. Eneste treåring, som møter ganske tøft selskap. Trippel?

Mestre dos Magos: Knallgod på sand sist. Fikk to kilo, men de har han ikke fått her. Vår favoritt, vinner igjen?

Dickie Dickens: Fikk ikke fred i tet sist. 150 meter lenger, normalt ingen fordel. Tet, men blir trolig hentet.

Crossroad Blues: Har aldri vært dårligere enn annen på sand på åtte starter. Kjemper langt fremme, kan vinne.

3. løp:

Julien Delamare: Vant i sin siste start og har også vunnet på sand i år. Har hatt høyere formtall før, regnes tidlig.

Tertian: Vant på finaledagen i fjor. Siste start var 2. mai. Får hjelp av vektlettelse, men formen er et spørsmålstegn.

Steps' Divine: Tjente mye penger i fjor. God toer sist på Gøteborg, spørsmålet er underlaget. Har vært best på gress til nå.

Not Today: Har vist opp en enorm fart ved seirene på Klampenborg. 450 meter lenger er ingen fordel, kan kanskje holde inn.

Calcaterre: Vant hele seks løp i 2017. Har egentlig gjort det bra etterpå. Kommer bakfra, kan rekke frem.

IKC Fiction: Har en flott statistikk på 1100 meter sand på Øvrevoll, fem seire og fire annen. Vi tror han vinner.

Tinnitus: Vant Polar Cup for to år siden. Det har ikke fungert i år, og vi må se mer før vi får troen.

Story Minister: Fire seire i år er sterke tall. 85 i formtall og sandbane gjør at vi er litt skeptiske.

4. løp:

Gardinia: Tar premie stort sett hver gang. Er ikke så veldig tøff i finishen, men er aktuell for trippel.

Asaks Ambition: Har gått mange gode sprintløp på sandbanen. Vi tror hun er helt i toppen.

Cromer: Vant på gresset i juli. Litt vond å plassere, den første seieren kom på sand på Bro. Veldig ujevn.

Hope and Glory: Går ned i klasse, men får da høyere vekt. Seieren kom på 1100 meter sand, hun virker interessant.

DJ's Dream: Har gjort det veldig bra på 900 meter gress. Med fremme lenge, men vi tviler litt på om det holder inn.

Otama Mareld: Tok et par kjappe og fine seire for noen uker siden. Kan virke som at formen er litt på hell.

Jurga: Vant sikkert i siste start i lunsjen. Kommer sikkert til å gjøre et bra løp, men motstanden er tøffere nå.

Karen From Finance: Har kun tre starter bak seg. Har gått litt frem, men må forbedre seg mye for å være med helt fremme.

Close to the Edge: Slo Jurga i mai. Siden har det vært litt rusk på stallen. Kan være en litt spennende luring.

5. løp:

Cincinnatus: Går flere gode løp, men vinner ikke (siste seier i 2012). Kan kjempe om trippel, men har vært best på gress.

Otama Obama: 12-åringen var god sist og også brukbar på Bro i juli. Ikke helt umulig.

My Spirit: Fin fremgang sist til tredje. Er lite startet og kan ha mer å gå på. Liten outsider.

Callaway of Course: Har gått brukbart i sommer, men heller ikke mer. Vant i årsdebuten på sand, skal passes her.

Sonriente: Avsluttet bra som toer bak Jurga. Har aldri vunnet, men det trenger ikke å være så langt unna.

Koko Taylor: Mye slått på sand i debuten i fjor. En del slått på gress i år. Vi tror hun trenger et par løp til før det løsner.

Red Glory: Vant på sand i fjor høst, så underlaget går bra. Var lenge med i striden på Gøteborg søndag, liten luring.

Borzakovski: Er ofte ikke så mye slått, men det har ikke gnistret i finishen. Premie ser ut som et realistisk mål.

Starstruck: To starter i år, klar fremgang i det siste. Er så lite startet at det er rom for forbedring, kan overraske.

Reckless: To lette seire på sand tidlig på sesongen. Er mer enn god nok hvis formen er på plass etter lang pause.

6. løp:

Minas Tirith: Har ikke vunnet på 41 starter. Hardt å vinne også her, men en premiekandidat er det.

Phoenix Dancer: Vant på denne dagen i fjor. Selskapet er ikke verre enn at han kan gjenta bedriften.

Dark Pride: Gikk bra til fjerde sist. Kanskje står hun lenger distanse enn vi tror, men vi tviler på seier.

Say Hay: Karrieren til nå har ikke vært den store. Uerfaren rytter og overvekt, vi tror det må flere løp til.

Mobilgas: Har ikke imponert i sine tre starter til nå. Vi tror han trenger flere løp i kroppen.

Clauses Altamira: Viser fart, men har til nå ikke klart å fullføre i fin stil. God rytter, men vi tviler på suksess.

Rintintin: Bra nest sist på Jägersro, sto ikke hjem på Øvrevoll. Kanskje bedre med et mer defensivt opplegg.

Jennyoje: Rytteren har allerede vunnet fem amatørløp i år. 2400 meter går bra, og hun skal regnes med Mina.

IKC Wildcat: Startet ikke i hele fjor, virker å være litt på gang. God premie, kan bli enda bedre med Willa.

Oui Je Veux: Gikk et nytt godt hekkeløp i Gøteborg søndag. Står absolutt distansen, og han har også en bra rytter.

Golden Gin Tric: Har vunnet på Øvrevolls sandbane. Men det er en stund siden, og vi blir overrasket om det skjer her.

7. løp:

Moonflash: Gikk et sterkt løp i front til seier sist. Har vunnet på sand, men er nok aningen bedre på gress. Ok sjanse.

Sir Benjamin: Fikk en flott reise av Silje Strand sist og vant lett. Står fint til og har sjansen på ny.

Cool Kid: Ville ikke inn i boksene sist. To bra løp før det, og vi tror ikke han har noen problemer med distansen. Regnes.

Buffalo Soldier: Fikk det endelig til sist etter en del trøbbel. Kanskje best på litt kortere, men er i form og har sjansen.

Leonardo: Var lovende som treåring. Men sesongen har vært svak, og vi tror det blir tøft.

Queens Delight: Vant på denne løpsdagen i fjor. Hvis det blir stor fart i front, kan han avgjøre i finishen.

Ticano: Vant to løp i fjor, men i år har det ikke stemt. Møter enklere lag enn han pleier, men har ikke den store troen.

Twisted: God på sand bak Two Times. Har i år vært best på sand, og dette løpet ser riktig ut. God sjanse.

Master Lorenzo: Åpnet sesongen meget bra. Treneren har hestene på gang igjen, og dette løpet ser riktig ut. Bra sjanse.

Enge River: Vant i enkelt lag i juli, den andre på 45 starter. vi tror det blir tøft å ta en ny seier her.