Hattrick av William!

Skrevet av Tom W. Johannessen,  07.02.2019
Artikkelbilde
William på vei inn i vinnerpaddocken på ryggen av Mubtasim etter seier nummer tre torsdag. Mubtasim er kjent for å være en "keen" hest, men det holdt hjem torsdag. Foto: Dubai Racing

William Buick er i storform etter utestengelsen. Tre ritt på Meydan torsdag ga tre seire, altså et rent hat-trick! I premiepenger: Ganske nøyaktig 2,3 millioner norske kroner inn på Godolphins konto. 

VÅR MANN i jockeyenes verdenstopp åpnet med Dubhe på en tøff 3200 meter. Han fortsatte greit med Nordic Lights før Mubtasim ble Williams og kveldens siste vinner fra tet. Effektivt og kraftfullt ridd de siste 200, en Buick-signatur, konkurrentene var egentlig ikke i nærheten av å kunne true. Utgangsposisjonen var forøvrig vanskelig; startboks 14 er aldri gull, men William og Mubtasim fikk "a clean break".
Williams to første vinnere var favoritter; Mubtasim var et tredjevalg og en snau 5-oddser i spillet i England. 

CHARLIE APPLEBY trener alle Williams torsdags-vinnere; Godolphin eier. Estihdaaf gikk til topps i UAE 2000 Guineas foran favoritten Walking Thunder. Også førstnevnte er Godolphin-eid, Saeed bin Suroor trener; Christophe Soumillon satt i salen.

HER BLE RED CACTUS strålende treer - en ny topprestasjon av en skandinavisk-trent hest i vinterens Carnival på Meydan. Øvrevolls championjockey Carlos Lopez gjorde en ny flott jockeyjobb; Red Cactus ga 80 ganger pengene i England!
Trener er velkjente Bent Olsen; Klampenborgs store sønn.

ENGELSK GALOPPSPORT er satt på bakken; i første omgang til neste onsdag. Alle løp er avlyst, og sporten taper store summer. Utbrudd av "horse flu", rett og slett heste-influensa, er årsaken til det drastiske virkemiddelet som er tatt i bruk.