Informasjon før sesongstart 2019

Skrevet av Liv Kristiansen,  28.02.2019
Artikkelbilde
Snart går starten for ny sesong. Foto: Amie Karlsson

Det går mot vår og ny sesong på Øvrevoll.  Første løpsdag avholdes rett over påske, torsdag 25. april.

Løpene blir meldt fredag 12. april, og startlisten er klar tirsdag 16. april. Man skal kunne få program på Sherryhaugen Sport og Spill onsdag 17. april (ettermiddag).

Storløpsproposisjonene kan man hente på sekretariatet, og de ordinære proposisjonene blir trykket i uke 9. De ligger også tilgjengelig på http://www.ovrevoll.no/Proposisjoner/Proposisjoner/.

I storløpene er det gjort følgende endringer: I Norsk 1000 og Norsk 2000 Guineas har premiesummen blitt hevet til 400 000 kroner, slik at førstepremien i disse løpene blir 200 000 kroner. I de to Gruppe-3 løpene, Oslo Cup og Polar Cup er førstepremien økt til 350 000 kroner.

Auksjonsløpet er erstattet med et løp for alle norskoppdrettede 2-åringer. Alle hester må meldes, men hester som gikk i ringen på auksjonen 2018 vil ikke bli belastet for første termin.

Husk at Norsk Derby 2020 meldes 4. mars. Norskoppdrettede 2-åringer som meldes vil ikke bli belastet for første termin.

Minner om at etteranmeldelsesgebyret til andre termin i Norsk Derby ble halvert fra 2018. Dette håper vi vil oppmuntre til mer handel på Breeze up salg på vårparten. 2. termin er mandag 17. juni.

De fleste har nok allerede sett på terminlisten for sesongen 2019. Sesongen starter som sagt 25. april, og første storløpsdag er som vanlig 17. mai, som i år er på en fredag.

Lørdag 29. juni ønsker vi velkommen til både Oslo Cup (Gr3), Norsk 1000 Guineas og Norsk 2000 Guineas. Dette blir en riktig fin storløpsdag!

Videre avholder vi igjen Derby weekend, lørdag 24. og søndag 25. august, med auksjon lørdag etter løpene.

Breeders-dagen går som vanlig første søndagen i oktober.  På denne dagen vil også Arnfinn Lunds Minneløp (L), (tidligere Polar Mile Cup) løpes, dette for å unngå kollisjon med store mile løp i Danmark og Sverige i juli. Novisehekkfinalen er fjernet.

Starttider

Vi vil fra sesongstart følge nye starttider på våre kveldsløp. Første løp vil gå kl. 18.05, med V65-start fra 2. løp kl. 18.30. Det vil si vi starter før kveldens travbane, og fokus vil være på galoppen frem til kl. 18.30. Det vil være 25 minutter mellom hvert løp, så på løpsdager med syv løp vil siste løp gå kl. 20.35, og med åtte løp kl. 21.00.  

Vi håper denne endringen vil gjøre at flere tar middagen med god underholdning på Øvrevoll, og samtidig gjøre dagen lettere for de aktive.

Premier

På grunn av mindre tilskudd fra Norsk Rikstoto 2019, er dessverre premiene i de ordinære løpene satt noe ned i forhold til 2018.

Eierbonus

Fra 2018 ble det innført bonus til eier av norskoppdrettede i løp. Styret vurderer fortløpende tiltak som stimulerer et økt antall norskoppdrettede hester.

2019: 50 % eierbonus til norskoppdrettede 2-åringer som starter i åpne løp i Norge (gjelder ikke hovedløp).

           40 % eierbonus til norskoppdrettede 3-åringer som starter i åpne løp i Norge (gjelder ikke hovedløp).

Norsk Jockeyklubs reglement

Det gjøres nå en stor jobb med å oppdatere Norsk Jockeyklubs reglement. Arbeidet omfatter både innholdsmessige endringer, modernisering, og ordlydsjusteringer. Nytt reglement vil bli offentliggjort når det er godkjent av styret i Norsk Jockeyklub og av Landbruks- og matdepartementet.

De generelle bestemmelsene er publisert på www.ovrevoll.no og de finner du også i proposisjonsheftene.

Hjemmeside

Vår hjemmeside www.ovrevoll.no er nyttig for de aktive i sporten. Her finner du startlister og annen informasjon.

Vi har i tillegg siden www.ovrevollgalopp.no. Her finner man informasjon om storløps og temadager, inspirasjon til arrangementer på Øvrevoll, og informasjon til nye hesteeiere og ryttere som er nysgjerrig på sporten. Vi ønsker å oppfordre våre aktive til å henvise nye brukere til denne siden.

Engelsk racing på tv

Det vil i løpet av kort tid igjen være mulig å følge engelsk racing på Øvrevoll. Gjennom Norsk Rikstoto som nå tilbyr mer og mer spill til England, har vi fått en løsning som også vil være mer stabil enn tidligere.

Våren 2019

Kick Off onsdag 10. april

Onsdag 10. april kl. 18.00 inviteres alle til kick off i Derbystuen på Øvrevoll. Her vil det være informasjon fra administrasjonen. Trenere vil også være tilstede og gi en oppdatering fra sin stall før sesongstart.

Trening med Fredrik

Det planlegges mer trening med Fredrik Johansson. Første trening blir tirsdag 9. april. Egen informasjon om dette vil følge.

Storfint besøk

Torsdag 16. mai skal den årlige generalforsamlingen i EMHF avholdes på Øvrevoll. I den forbindelse vil representanter for alle de europeiske galoppnasjonene, store som små, komme til Oslo. Les mer om EMHF her: https://www.euromedracing.eu/

I tillegg vil styret i IFAR møtes i Oslo, de to foreningene skal ha et felles møte på ettermiddagen, men på formiddagen er IFAR interessert i å snakke med trenerne her på Øvrevoll.

Les mer om IFAR her: internationalracehorseaftercare.com

Både EMHF og IFAR vil også selvfølgelig være tilstede under løpsdagen fredag 17. mai.

Diverse verdt å merke seg for de aktive

Egenproduserte ørepropper laget av nylonstrømper og bomull og andre hjemmelagde versjoner er fra sesongstart 2019 ikke tillatt da vi ser de ikke er festet godt nok.

Generelle bestemmelser punkt 25

Kun fabrikkproduserte ørepropper er tillatt i løp. Øreproppene skal være forsvarlig festet til hodelaget under hele løpet

Stevnets hovslager vil gjøre stikkprøver før og etter løp for å passe på at hestene til løp er forsvarlig skodd med riktige sko. Hovslager rapporterer til DLV.