Walter fyller 70

Skrevet av Birger Christensen,  01.02.2019
Artikkelbilde

Walter Buick har en sentral plass i Øvrevolls historie. Søndag 3. februar fyller den tidligere toppjockeyen 70 år.

Allerede som 23-åring, i 1972, tok Walter sitt første championat på Øvrevoll. Det ble det første av i alt seks titler, hvor den siste kom i 1989. Det er kun Janos Tandari som har flere championater. Men når det gleder antall seire, er Walter fremst. Hele 844 ganger red han inn i vinnerpaddocken, og det var åtte flere enn Janos. Det er høyst sannsynlig at den rekorden aldri vil bli slått.

I Derby-sammenheng ble det til tre triumfer. I 1977 vant han med Mintage for Skogan Stutteri og Arnfinn Lund. Samme år ble det seier i Oslo Cup med Brave Tudor for samme eier og trener. I 1983 vant han Derby med What Nonsense for trener Arne Ellevold. Den fighten det året mot Hollering husker alle som var til stede. En seier til for Arnfinn Lund ble det da Sunorius var Walters oppsitt. Det var første og siste gang et Derby ble avholdt på dirt track (flis), og Sunorius er den nest siste Triple Crown-vinner på Øvrevoll (Without Fear er den siste).

Mindre kjent er det kanskje at Walter er ubeseiret som hinderrytter. Han tok mot til seg og red Oviedo i et hekkeløp for Nils Petter Bogen. Det ble sikker seier, men fristet ikke til gjentagelse.

- Aldri mer, var det første Walter uttalte etter seieren.

Walter bor i Newmarket og følger svært godt med i galoppsporten. Ikke minst er det selvsagt sønnen Williams enorme suksess som gleder. Men søndag er det Walter som skal feires, og vi iler til med å gratulere.