William vant tre igjen!

Skrevet av Tom W. Johannessen ,  14.02.2019
Artikkelbilde
William Buick og trener Charlie Appleby dominerer The Carnival i Dubai: Tre nye seire torsdag, seiersprosenten på tre løpsdager er 63. Foto: Eirik Stenhaug, Equus

Meydan i Dubai er den internasjonale galoppens hovedscene akkurat nå. Der dominerer William Buick totalt. Han fulgte opp forrige torsdag med et nytt hattrick - og  3,4 millioner kroner inn på Godolhin-kontoen.

WILLIAM BUICKS seiersprosent så langt i år er mer enn mektige 63; syv av elleve ritt har endt i vinnerpaddocken. And there is more to come: The Carnival i Dubai nærmer seg høydepunktene; Super Saturday 16. mars og World Cup-dagen 30. mars.
Vår mann i blått sitter på mye ammunisjon - og er i formidabel form etter utestengelsen som holdt ham på bakken i seks uker.

TORSDAG, på Meydan, hadde han muligheten til å sette fire av fire, men Walton Street i kveldens siste løp ble slått at to andre Godolphin-hester: Mountain Hunter og Red Galileo. Saeed bin Suroor trener begge, Christophe Soumillon, Dubai World Cup-vinnende jockey i fjor, satt på vinneren.

WILLIAMS VINNERE var alle klare - og alle var favorittspilte i England: Toppsprinteren Blue Point tapte med hode for kanonen Ertijaal i Meydan Sprint (Gruppe 2) i fjor.
I år var det ingen Ertijaal i feltet - og Blue Point var fem lette lengder foran toeren; Fatinah. Tid på 1000 meter: 56,52; Ertijaals banerekord: 55,90 sekunder. 
Art Du Val var en ny fin Charlie Appleby/William Buick-vinner - før Poetic Charm igjen viste hvilken flott hoppe hun er i et Gruppe 2-løp: - Hun har "a great finishing kick". Nå har hun vunnet to Gruppe 2-løp, Gruppe 1, neste sa William som sist lørdag var på lynvisitt hjemme i Bærum. Der mottok han Årets Bragd-pris i norsk galoppsport av sine egne.

30-ÅRINGEN fra Eiksmarka fikk prisen for triumfen i Engelsk Derby på ryggen av Masar. Det prestisjetunge løpet gikk på Epsom i juni i fjor med dronning Elizabeth ringside - som hun har vært 71 (!) ganger i Derby-sammenheng siden 1946.
– Det er en stor ære for meg å motta prisen. Jeg er tilbake i mitt hjemland. Det var på Øvrevoll det begynte, og Bærum og Eiksmarka er hjemmet mitt, sier William som raskt ble plassert i toppdivisjonen av Øvrevoll-direktør Thomas Gjelsås.

 «DU ER VÅR SOLSKJÆR. Like dedikert. Alle snakker om deg. Du er hestesportens fremste sportslige ambassadør i Norge», sa Gjelsås da William hadde entret sal og scene. Smuglet inn bakveien til stormende applaus fra sine egne – som en overraskelse på lynvisitt fra Dubai.
- Solskjær? Han er en inkluderende og flott person.  Hyggelig for meg, men jeg ville aldri ha brukt den sammenligningen. Nå er det Liverpool som er mitt lag, jeg følger godt med. Stor sesong i år. Men alle nordmenn heier vel litt på ManU nå gjennom Solskjær, uttalte William til Equus.
Mens Solskjær altså måtte tåle en liten "realitycheck" mot PSG i Champions League, holdt William vinnerhjulet i gang på Meydan - i en sesong som lover veldig mye når vi skriver februar.