Seier til Carlos Lopez i Dubai

Skrevet av Tom W. Johannessen/Equus,  21.01.2019
Artikkelbilde
LETT SEIER: The Carnival er i gang på Meydan, og norsk galoppsport kan glede seg over suksessen til Carlos Lopez. Øvrevolls championjockey vant veldig lett på ryggen av svenstrente I Kirk torsdag.

Øvrevolls championjockey Carlos Lopez åpnet Meydan-torsdagen med en fulltreffer. På ryggen av Susanne Berneklint-trente I Kirk gikk han til topps på det som er en hovedscene for galoppen akkurat nå.

Svenskoppdrettede I Kirk og Carlos vant lekende lett over 1200 meter dirt i Azizi Farishta Handicap med pene 750 000 norske kroner til vinneren. Løpet inngår i det prestisjetunge The Carnival. Carlos plasserte en løpssugen I Kirk (pause siden juli) i front og trykket ikke på gassen før inn på oppløpet. Da gikk 5-åringen unna til tre og en kvart lengdes seier. Dette var I Kirks seier nummer ni i den 13. starten.
Og dette var samtidig den første norsklisensierte jockeyseieren i Dubai.

* William Buick har dominert på Meydan med seier i World Cup-løpet (Prince Bishop2015) og to triumfer i Dubai Sheema Classic (Da Re Mi/2011 og Hawkbill/2018).
Per-Anders Gråberg har to seire; med Tertio Bloom (2012/delt seier, første svenskfødte i Dubai) og med Camilla Eriksen/Niels Petersens Beat Baby (2015).
Niels Petersen sprakk Meydan-nullen i sitt 64. forsøk.
Atle Walgren-eide Plantagenet var ellers i spansk trening da han vant på Meydan, Niels Petersen overtok treneransvaret etter seieren.

* Rune Haugen har også en trenerseier i Dubai - med Avon Pearl (Jostein Jørgensen vareier). Året var 2014 og Haugen kom med sin smått legendariske replikk:
 - Dette er som å  vinne OL!
Og endelig; Eva Sundbye ble historisk som kvinnelig trener med Damachida i 2004; banen var dengang Nad Al Sheba.

* Carlos Lopez ble champion i Norge og Sverige i fjor med over ti millioner kroner innridd som første jockey noensinne i svensk galopp.

Sølv til Chaves og Suspicious Mind
Elione Chaves red og fightet inn til en flott sølvplass på Meydan torsdag med Andrew Kidneys Suspicious Mind som var en 33-oddser i spillet i England
Ispolini med James Doyle (vant to torsdag) fra Charlie Appleby/Godolphins stall vant dette løpet. Doyle vikarierer som førstejockey for Appleby, William Buick er utestengt til 28. januar. Appleby vant tre løp torsdag, Godolphin hele fire i det som var en løpsdag
der blå var den helt dominerende fargen. I dagens siste løp tok "The Boys in Blue" de fem første plassene, bare luefargen skilte jockeyene på de fem første hestene i mål.

Reuterskiöld - stolt svensk galoppdirektør
- Dette var utrolig stort for galoppsporten i Sverige. Her kommer vi fra et lite galoppland og vinner her nede. Dessuten med en hest som er oppdrettet i Sverige, kommenterte 46-årige Fredrik Reuterskiöld - som overtok som vd. i Svensk Galopp for nøyaktig ett år siden. Før den tid var han trener, bl. a. for Hästgruppen i Lund som eier I Kirk
Susanne Berneklint overtok hestene etter Reuterskiöld som også var på plass i Dubai torsdag.

STOR DAG: På Erika Rasmussens bilde under er Carlos Lopez  på vei mot vinnerpaddocken etter sin første Dubai-seier. I Kirk trenes av svenske Susanne Berneklint.