Program tips torsdag 1. august

Skrevet av Birger Christensen,  29.07.2019
Moonflash ©hesteguiden.com

En mellomuke med galopp før det braker løs lengre ut i august. Bro innleder ballet med onsdagslunsj før Øvrevoll byr på spennende kveldsgalopp torsdag. Lørdag er det fri siden Klampenborg har sin store helg neste lørdag og søndag. Derfor er Jägersros løp på søndag eneste helgetilbud. Da er vi tre uker unna vår store Derbyhelg på Øvrevoll.

1. LØP - EIVIND ECKBO LEGATS VANDREPOKAL - 1170 GRESS

Stoneeye's Kitten kommer til Øvrevoll med to gode løp i kroppen. Det kan være nok til å vinne her. Chiquette, moren til Couleur Cafe, vant kriteriet på Øvrevoll i 2000. Kanskje kan datteren vise samme takter. Debbie Dawn og Spring Spark blir også spennende å følge. Vi skal følge godt med.

Tips: 2 Stoneeye's Kitten - 4 Couleur Cafe - 3 Sprng Spark  Outs: 1 Debbie Dawn

2. LØP - V65-1  2-ÅRSLØP FOR SKANDINAVISKOPPDRETTEDE - 1170 GRESS

Niels Petersen var full av lovord om sin toåring Ascot Brass. Siden V65-runden er svært vrien, griper vi halmstrået og spiller henne banker. Vi er veldig spente på alle, og Solveig kan fort være en utfordrer. Senest lørdag så vi at Bent Olsens toåringer ofte går mye frem med et løp i kroppen. Targaryen vil sikkert være bedre nå.  Siste plass på linjen fikk Sea Moonster.

Tips: 5 Ascot Brass - 3 Solveig - 2 Sea Moonster  Outs: 1 Targaryen

3. LØP - V65-2 - LANWADES STUD STAKES (L) - 1600 GRESS

Appelina vant løpet både i fjor og i 2017. Seaside Song og High as a Kite er ikke mye dårligere, sistnevnte var kun knapt slått i fjor. Vallance Road er trippelaktuell, men vi tror på norsk seier. Ginseng og Ella Fitz er gode, men her tror vi det blir tøft å gå til topps på likevekt.

Tips: 1 Appelina - 5 Seaside Song - 4 Vallance Road  Outs: 2 High as a Kite

4. LØP - V65-3 - V4-1 - NOARK AMATØRLØP - 1750 DT

Et ganske åpent amatørløp. Seks av årets amatørløp er blitt vunnet av førstevalget, men her er vi usikre. Elusive Thought var riktig bra sist, siste seieren kom på sand. Queen's Delight er klart best på sand, kommer bakfra til seier? Gold Sensation er en bra treåring, skal regne om han takler Øvrevolls sandbane. Chachapoya tror vi liker betingelsene med underlag og distanse.

Tips: 2 Elusive Thought - 6 Queen's Delight - 8 Chachapoya  Outs: 3 Gold Sensation

5. LØP - V65-4 - V4-2 - NORSK RIKSTOTO CUP - BRONSEDIVISJON - STAYER - 2400 GRESS

Et vidåpent løp i våre øyne. Det kan virke dumt å tippe mot Al Buraq med tre strake seire. Men sist var hun ute etter formtall 67 da vektene alt var satt. Nå er det 72 som gjelder, og det kan bli tøft. Vi tror Moonflash og Final Experiment kjemper langt fremme på ny. 2400 meter på gresset passer bra. Queen of Skara var god toer i Gøteborg. Blir farlig om hun klarer 2400 meter. Vi anbefaler bred gardering.

Tips: 6 Moonflash - 2 Final Experiment - 8 Queen of Skara  Outs: 4 Al Buraq

6. LØP - V65-5 - V4-3 - DD-1 - NORSK RIKSTOTO CUP - GRUNNDIVISJON - MILE - 1600 GRESS

Når løpene er vriene, må man noen ganger gå tynnere i løpene enn man liker. Her fikk vi kun råd til to hester, i tynneste laget. Royal Starlight var god toer i Gøteborg søndag. 1600 meter med god jockey kan gå bra. Zafrangar var ytterst nær ved å holde unna som sistevalg torsdag. Med liknende innsats kan seieren komme. Sonriente og Punktum Finale var gode sist på samme distanse, de kan fort gjøre seg gjeldende her. Her kan det smelle.

Tips: 1 Royal Starlight - 6 Zafrangar - 11 Punktum Finale  Outs: 10 Sonriente

7. LØP - V65-6 - V4-4 - DD-2 - NORSK RIKSTOTO CUP - BRONSEDIVISJON - SPRINT - 1170 GRESS

Screwbox Carlras gikk et flott løp sist han var på Øvrevoll bak Visiteur du Pom. Lørdag var han på ny god som toer med en urutinert amatør på ryggen. Vi tror Jan-Erik Neuroth får fart på vår favoritt og vinner. Stenid var imidlertid så god i seiersløpet på Gøteborg, at han får plass på kupongen. My Abbey Road har skuffet i to Guineas-løp, tilbake på sprint vil kanskje gjøre susen. Pirlo var knallgod i årsdebuten på sprint, ser skummel ut. Black Million liker også kortere distanse, kan overraske. Ellers er løpet interessant, men vi tror at vi har en god favoritt.

Tips: 1 Screwbox Carlras - 3 Stenid - 4 Pirlo  Outs: 11 My Abbey Road